ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Ατλέτικο – Ράγιο Βαγιεκάνο  

Ισπανία: Ατλέτικο – Ράγιο Βαγιεκάνο  
Spread the love

Ένα εκ των δύο μίνι ντέρμπι της Μαδρίτης του σημερινού προγράμματος, καθώς λίγες ώρες αργότερα η Χετάφε φιλοξενεί την πρωτοπόρο Ρεάλ, με την Ατλέτικο στην 5η θέση και στο -1 από την ευχάριστη έκπληξη και 4η στον βαθμολογικό πίνακα Ράγιο Βαγιεκάνο.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Ατλέτικο, μετά και το προ 15 περίπου ημερών 1-2 στην Γρανάδα από την ομώνυμη ομάδα, στο οποίο έπεσε μάλιστα «θύμα» ανατροπής, βλέποντας τους «ροχιμπλάνκος» να τρέχουν ένα απίστευτο αρνητικό σερί στη La Liga, τουλάχιστον για τα δεδομένα και το βάρος της φανέλας τους. Μπροστά στο σκορ η Ατλέτικο στο ματς στην έδρα της Γρανάδα σχεδόν με την σέντρα, με περίτεχνο πλασέ του Ζοάο Φέλιξ (2΄), με το 1-1 όμως από την αντίπαλο της στο δέκατο έβδομο λεπτό. Δοκάρι ακολούθως από τον Ζοάο Φέλιξ, πριν οι γηπεδούχοι πάρουν το προβάδισμα στο εξήντα, ενώ ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια, με το σκορ όμως να μην αλλάζει και την Ατλέτικο να μην αποφεύγει την τέταρτη της συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα. Τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Ατλέτικο, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», ενώ με προβλήματα λόγω COVID-19 οι μέσοι Κόκε και Ερέρα και οι επιθετικοί Γκριεζμάν και Ζοάο Φέλιξ.

Στην άλλη πλευρά, 2-0 για την Ράγιο Βαγιεκάνο φιλοξενώντας την εκ των ουραγών Αλαβές, στο προ 15 ημερών περίπου ημερών τελευταίο της ματς στη La Liga, με το οποίο η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα στραβοπατήματα των «ροχιμπλάνκος» και σκαρφάλωσε αθόρυβα στην 4η θέση. Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως με τη νίκη αυτή όχι μόνο παρέμεινε αήττητη στο γήπεδο της, αλλά έχει πλέον και το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ (8-1-0) στη La Liga, ακόμα και από την πρωτοπόρο Ρεάλ αλλά και την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Σεβίλλη. Εκ διαμέτρου αντίθετο πάντως το ρεκόρ της μακριά από το γήπεδο της στη La Liga, καθώς μετράει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες, σε εννέα συνολικά ματς. Με αρκετά προβλήματα απουσιών επίσης το τελευταίο διάστημα, τόσα όμως που δεν εμποδίζουν την διεξαγωγή του σημερινού μίνι ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Ατλέτικο, σε επτά αναμετρήσεις την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ράγιο Βαγιεκάνο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ο παράγοντας έδρα αλλά και η εξαιρετική προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας φιλοξενώντας την Ράγιο Βαγιεκάνο, δεν δικαιολογούν το 1,25 που συνοδεύει την Ατλέτικο, παρά μάλιστα τα θέματα που υπάρχουν λόγω CoVID-19 στους φιλοξενούμενους.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 623 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x