ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Βαγιαδολίδ – Μπέτις

Κύπελλο Ισπανίας: Βαγιαδολίδ – Μπέτις
Spread the love

Φάση των «32» του κυπέλλου Ισπανίας, με μία εκ των οκτώ νοκ άουτ αναμετρήσεων του σημερινού προγράμματος να είναι αυτή στο «Χοσέ Θορίγια» ανάμεσα στην 2ης κατηγορίας Βαγιαδολίδ και τη Μπέτις.

Νοκ άουτ όπως προαναφέρθηκε αναμετρήσεις στην φάση των «32» του κυπέλλου, στις οποίες σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πρώτη ομάδα επίσης που προκρίθηκε στους «16» η Εσπανιόλ, η οποία πάντως χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι χθες στην έδρα της 2ης κατηγορίας Πονφεραντίνα.

Εντός έδρας πρόκριση, μάλιστα με ανατροπή για την Βαγιαδολίδ στον προηγούμενο γύρο και τη μονομαχία της στο «Χοσέ Θορίγια» με τη Λας Πάλμας, καθώς η ομάδα του 53χρονου Χουάν Χοσέ Πατσέτα επικράτησε 3-1, παρά το γεγονός πως είδε τους «νησιώτες» να ανοίγουν το σκορ στο εικοστό δεύτερο λεπτό. Ακολούθησαν δύο συνεχόμενα τρίποντα για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, βλέποντας την Βαγιαδολίδ με το εκτός 2-0 σε βάρος της Σοσιεδάδ Β΄ και το 1-0 φιλοξενώντας τη Λεγκανές να σκαρφαλώνει στην 3η θέση και το -2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Έιμπαρ. Αρκετές αλλαγές στο σημερινό ματς, καθώς πέρα του ότι ο Πατσέτα θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είναι στο βασικό σχήμα στο πρωτάθλημα, υπάρχουν απουσίες τόσο λόγω τραυματισμών όσο και COVID-19.

Αρκετό ζόρι, περνώντας στην άλλη πλευρά, για τη Μπέτις στον προηγούμενο γύρο και τη νοκ άουτ μονομαχία της στην έδρα της 3ης κατηγορίας Ταλαβέρα, εκεί πάντως, όπου η ομάδα του 68χρονου Χιλιανού Μανουέλ Πελεγκρίνι κατάφερε να αποφύγει τις περιπέτειες με δύο γκολ λίγο πριν το τέλος της παράτασης, στο υπέρ της 4-2. Ακολούθησαν δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, με θετικό πάντως για τη Μπέτις, πως διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου της La Liga στην 3η θέση, παρά το 2-3 αρχικά στο «Σαν Μαμές» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και το 0-2 της Κυριακής φιλοξενώντας την Θέλτα. Προβλήματα και στο σημερινό ματς λόγω COVID-19, με τη Μπέτις όμως να μην δίνει στην δημοσιότητα ονόματα, από την στιγμή που της έδωσαν το δικαίωμα τόσο οι κανόνες όσο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπάρχουν.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Βαγιαδολίδ, δύο για τη Μπέτις και τρεις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Χοσέ Θορίγια», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Αρκετά δύσκολος αντίπαλος στο «Χοσέ Θορίγια» η Βαγιαδολίδ, ενώ δείγματα μικρής «κοιλιάς» για τη Μπέτις, με απαγορευτική την προσέγγιση σημείου στην σημερινή τους νοκ άουτ μονομαχία.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 345 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x