ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μποαβίστα – Τοντέλα   

Πορτογαλία: Μποαβίστα – Τοντέλα   
Spread the love

Στο «Ντο Μπέσα» το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας τη Μποαβίστα στην 11η θέση με 16 βαθμούς και στο +1 από την 14η στον βαθμολογικό πίνακα Τοντέλα.

Πρώτο παιχνίδι για τη Μποαβίστα στο νέο έτος, με την ομάδα του 45χρονου Πετίτ να ελπίζει πως θα συνεχίσει το πετυχημένο σερί με το οποίο έκλεισε το 2021 σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, εμφατικό 5-1 αρχικά στο «Ντο Μπέσα» σε βάρος της Μπράγκα και πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, ενώ τέσσερις βαθμοί στην συνέχεια στο πρωτάθλημα, με 1-0 φιλοξενώντας τη Μορεϊρένσε και 1-1 στην έδρα της Γκιμαράες. Επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, ο βαθμός στο ματς με την Γκιμαράες, ειδικά από την στιγμή που δεν ήταν το φαβορί στη μεταξύ τους μονομαχία, ειδικότερα όταν έβγαλε σημάδια αντίδρασης παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο ογδοηκοστό πρώτο λεπτό πίσω στο σκορ. Τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για τη Μποαβίστα, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στο «Ντο Μπέσα», ενώ στο Κόπα Άφρικα με την Γκάμπια ο επιθετικός Ντζιέ.

Στον αντίποδα, τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς στο κλείσιμο του 2021 για την Τοντέλα σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις και απολογισμός δύο νίκες, ισάριθμες ανατροπές, μία πρόκριση και μία ήττα. Επικράτηση με 3-1 αρχικά σε βάρος της Εστορίλ και πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, πραγματοποιώντας την πρώτη της ανατροπή, 0-3 στην συνέχεια από την Ζιλ Βισέντε, ενώ 2-1 στο τελευταίο ματς του 2021 για το πρωτάθλημα με τη Μορεϊρένσε, επιστρέφοντας από 0-1 στο εντέκατο λεπτό των καθυστερήσεων. Άξιο αναφοράς, πως η Τοντέλα δεν έχει ισοπαλία σε 20 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, προσθέτοντας κύπελλο και Λιγκ Καπ, με το επιμέρους ρεκόρ της στο πρωτάθλημα σε 16 ματς να είναι πέντε νίκες και 11 ήττες. Μία νίκη και έξι ήττες επίσης στο πρωτάθλημα σε επτά ματς μακριά από το γήπεδο της, ενώ πάγια τα προβλήματα πλέον που έχει από COVID-19.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μποαβίστα, μία για την Τοντέλα και τρεις ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ντο Μπέσα».

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στο καλύτερο momentum της Μποαβίστα, τον παράγοντα έδρα, αλλά και το ότι η Τοντέλα χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 271 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x