ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Γουϊνέα – Μαλάουι   

Κόπα Άφρικα: Γουϊνέα – Μαλάουι   
Spread the love

Το δεύτερο χρονικά ματς της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του κυπέλλου Εθνών της Αφρικής, ανάμεσα στην Γουϊνέα και το Μαλάουι, λίγες ώρες μετά τον άλλο αγώνα του συγκεκριμένου γκρουπ ανάμεσα στην Σενεγάλη και την Ζιμπάμπουε.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Με στόχο να βρεθεί τουλάχιστον στα νοκ άουτ ματς του επόμενου γύρου ή της φάσης των «16» αν προτιμάτε η Γουϊνέα, καθώς εξαιρώντας την Σενεγάλη, τόσο το Μαλάουι όσο και η Ζιμπάμπουε δεν είναι για αυτή ανυπέρβλητα εμπόδια. Κάτι μάλιστα που θα μετριάσει τη μετριότατη παρουσία της στα προκριματικά του Μουντιάλ όπου αποκλείστηκε χωρίς να πετύχει ούτε μία νίκη στον όμιλο της όπου είχε απέναντι της το Μαρόκο, την Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Με πρόβλημα πάντως σήμερα λόγω COVID-19 ο επιθετικός Γκιλαβονγκί, ενώ υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στην αποστολή της βρίσκεται ο μέσος του Ολυμπιακού, Αγκιμπού Καμαρά.

Στον αντίποδα, επιτυχία και μόνο, όσο κλισέ και αν ακούγεται, για το «φτωχό» πλην τίμιο Μαλάουι η συμμετοχή του στα τελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου στοχεύει όχι μόνο στην έκπληξη αλλά και στην πρώτη του νίκη γενικότερα σε Κόπα Άφρικα, καθώς στις λιγοστές του συμμετοχές στο παρελθόν δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο τρίποντο. Οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, ο μόνος που αγωνίζεται στην Ευρώπη είναι ο μέσος Πέτρο της Σέριφ, ενώ καμία τύχη στα προκριματικά του Μουντιάλ όπου αποκλείστηκε εύκολα όπως αναμενόταν από την στιγμή που στον όμιλο του υπήρχε το Καμερούν και η Ακτή Ελεφαντοστού.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Η αλήθεια είναι πως η Γουϊνέα δεν σου γεμίζει το μάτι ως ομάδα, με απόδειξη τη μετριότατη παρουσία της στα προκριματικά του Μουντιάλ. Παρόλα αυτά, αν θέλει να πετύχει κάτι θετικό στον όμιλο, θα πρέπει να πάρει το ματς με το αδύναμο Μαλάουι. Ενδεικτική πάντως η πρόταση στον «άσο», καθώς βάσει των παραπάνω, το 1,55 που την συνοδεύει είναι απαράδεκτο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 306 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x