ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Εστορίλ

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Εστορίλ
Spread the love

Στο «Αφόνσο Ενρίκες» το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την Γκιμαράες, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 8η θέση με 24 βαθμούς, ένα λιγότερο από την 6η στον βαθμολογικό πίνακα, Εστορίλ.

Ισοπαλία με 1-1 την περασμένη εβδομάδα στο Πορτιμάο με την τοπική Πορτιμονένσε, βλέποντας την Γκιμαράες με το αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο να «υποχωρεί» στην 8η θέση, αλλά να παραμένει χωρίς τρίποντο για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές. Μπροστά στο σκορ η Γκιμαράες στο ματς στην έδρα της Πορτιμονένσε στο τριακοστό τρίτο λεπτό, σημειώνοντας μάλιστα, πως ήταν αυτή που είχε στην συνέχεια περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες. Η αδυναμία της πάντως να φτάσει στο 2-0, έφερε και την «τιμωρία» πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ενώ άξιο αναφοράς πως είχε οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις, αγγίζοντας φυσικά το τρίποντο. Τέσσερις  νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Γκιμαράες, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στο «Αφόνσο Ενρίκες», ενώ πάγιες πλέον οι απουσίες που υπάρχουν λόγω COVID-19, τραυματισμούς και Κόπα Άφρικα.

Στην αντίπερα όχθη, από τρεις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις η Εστορίλ, με πιο πρόσφατη το προ 15 περίπου ημερών, οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-3 του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την πρωτοπόρο Πόρτο. Ένα ματς, στο οποίο είχε πολλές απουσίες λόγω COVID-19 και στο οποίο όμως κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «δράκους», καθώς βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων. Παρόλα αυτά, η έλλειψη δυνάμενων στο δεύτερο ημίχρονο, η αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τους χώρους που έδωσε η Πόρτο, αλλά και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, έδωσε την δυνατότητα στους «δράκους» με δύο γκολ μετά το ογδοηκοστό πέμπτο λεπτό να γυρίσουν το ματς. Είχε προηγηθεί βέβαια η μείωση του σκορ αρχικά ή το 1-2 αν προτιμάτε από την Πόρτο στο τεσσαρακοστό ένατο λεπτό. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Εστορίλ, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Μπρούνο Λουρένσο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Γκιμαράες, μία για την Εστορίλ και τρεις ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αφόνσο Ενρίκες».

Ο παράγοντας έδρα δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Γκιμαράες. Παρόλα αυτά, δεν είναι αρκετό απέναντι στην αξιόμαχη, παρά τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν Εστορίλ, καθώς η Γκιμαράες παραμένει ευάλωτη και απρόβλεπτη.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 764 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x