ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Σενεγάλη – Πράσινο Ακρωτήριο   

Κόπα Άφρικα: Σενεγάλη – Πράσινο Ακρωτήριο   
Spread the love

Φάση των «16» του κυπέλλου εθνών Αφρικής και δύο ματς στο σημερινό πρόγραμμα, με την Σενεγάλη στο πρώτο εξ αυτών, να αντιμετωπίζει το Πράσινο Ακρωτήριο. Λίγες ώρες αργότερα, ένα εκ των φαβορί της φετινής διοργάνωσης, το Μαρόκο, θα βρει απέναντι του το Μαλάουι.

Νoκ άουτ ματς, στο οποίο σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με τη νικήτρια του ματς Μαρόκο – Μαλάουι. Τέσσερις ομάδες ήδη στα προημιτελικά, η Μπουρκίνα Φάσο, η Τυνησία, το Καμερούν και η Γκάμπια. Τα ζευγάρια μάλιστα που έχουν δημιουργηθεί είναι το Μπουρκίνα Φάσο – Τυνησία και Καμερούν – Γκάμπια. Το πρόγραμμα της φάσης των «16» ολοκληρώνεται αύριο, με το ντέρμπι ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την Αίγυπτο και το ματς του Μάλι με την Ισημερινή Γουινέα.

Με αρκετά θέματα λόγω COVID-19 η Σενεγάλη, έχοντας όμως βάθος στο ρόστερ, κάτι που της επέτρεψε να πάρει την 1η θέση στον 2ο όμιλο, έστω και αν δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση της. Επικράτηση με 1-0 στην πρεμιέρα με την Ζιμπάμπουε, με πέναλτι του Μανέ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ αγγαρεία στην συνέχεια τόσο στο 0-0 με την Γουινέα όσο και την ισοπαλία με το ίδιο σκορ με το Μαλάουι. Στην άλλη πλευρά, επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, για το Πράσινο Ακρωτήριο η παρουσία του στους «16», ειδικά από την στιγμή που πήρε τέσσερις βαθμούς και τερμάτισε στην 3η θέση στον 1ο όμιλο, έχοντας απέναντι το Καμερούν, την πάντα υπολογίσιμη Μπουρκίνα Φάσο, δύο ομάδες μάλιστα που βρίσκονται στα προημιτελικά και την Αιθιοπία. Οι βάσεις για την πρόκριση μπήκαν με το πολύτιμο 1-0 της πρεμιέρας με την Αιθιοπία, 0-1 ακολούθως από τη Μπουρκίνα Φάσο, με το Πράσινο Ακρωτήριο πάντως να είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων, με το 1-1 της τελευταίας αγωνιστικής με το Καμερούν, με το τέρμα του επιθετικού του Ολυμπιακού, Γκάρι Ροντρίγκες.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Με υπομονή λογικά η Σενεγάλη και με στόχο να κρατήσει για τέταρτο συνεχόμενο ματς το μηδέν και στην συνέχεια να εκμεταλλευτεί την ποιότητα της, ενώ για την έκπληξη με «κλεφτοπόλεμο» το Πράσινο Ακρωτήριο. Φαβορί βέβαια η Σενεγάλη, αλλά το 1,50 που την συνοδεύει δε με καλύπτει. Ψάχνοντας κάτι πιο ελκυστικό, θα ποντάρω σε anytime σκόρερ τον Μανέ με απόδοση 2,20.

(Visited 1.282 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x