ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελικός Λιγκ Καπ: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ

Τελικός Λιγκ Καπ: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
Spread the love

Στο ουδέτερο «Μαγκαγιάες Πεσόα» της Λεϊρία ο τελικός του φετινού Λιγκ Καπ, με τη Μπενφίκα να αξιώνει το μοναδικό εγχώριο τίτλο, καθώς έχει αποκλειστεί στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα είναι μακριά από την κορυφή, την στιγμή που η κάτοχος Σπόρτινγκ, θα κυνηγήσει το τέταρτο της τρόπαιο την τελευταία πενταετία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ο σημερινός μάλιστα, θα είναι ο δεύτερος τελικός Λιγκ Καπ ανάμεσα στις δύο σπουδαίες ομάδες της Λισαβόνας, μετά από αυτόν του 2009, όπου μετά το μεταξύ τους 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, η Μπενφίκα πανηγύρισε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι.

Αρκετό ζόρι για τη Μπενφίκα στον ημιτελικό στο ίδιο γήπεδο με τη Μποαβίστα, εκεί όπου οι «αετοί», μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης, χρειάστηκαν την διαδικασία των πέναλτι για να βρεθούν στον σημερινό τελικό. Πολυνίκης της συγκεκριμένης διοργάνωσης η Μπενφίκα, έστω και τελευταία φορά που το κατέκτησε ήταν το 2016, ενώ άξιο αναφοράς, πως δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό Λιγκ Καπ. Με την αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο στόπερ Οταμέντι και με αυτή της Ουρουγουάης ο επιθετικός Νούνιες.

Στην αντίπερα όχθη, τρία τρόπαια τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την Σπόρτινγκ, το 2018, το 2019 και φυσικά το περσινό, με τη Μπράγκα να είναι αυτή που της χάλασε αυτό το μικρό σερί το 2020 ή αμφισβήτησε αν προτιμάτε την κυριαρχία των «λιονταριών» στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Αρκετό ζόρι πάντως και για την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας στον ημιτελικό στο ίδιο γήπεδο με την Σάντα Κλάρα, καθώς η Σπόρτινγκ πραγματοποίησε με πέναλτι του Πάμπλο Σαράμπια στο εξηκοστό πέμπτο λεπτό την ανατροπή. Με την αποστολή της εθνικής Ουρουγουάης για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο στόπερ Κοάτες.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Σπόρτινγκ το 2015, ενώ εμφατικό 5-0 για τη Μπενφίκα το 2019, στις δύο μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα, αμφότερες σε τελικούς Σούπερ Καπ.

Το απόλυτο σε τελικούς Λιγκ Καπ για τη Μπενφίκα, ενώ κυρίαρχος την τελευταία τετραετία στην συγκεκριμένη διοργάνωση η Σπόρτινγκ, με απαγορευτική την προσέγγιση σημείου στην σημερινή τους μονομαχία. Πέρα από τα παραπάνω, το Λιγκ Καπ μπορεί να είναι η τρίτη σε σπουδαιότητα διοργάνωση στην Πορτογαλία, αλλά ως τρόπαιο έχει αποκτήσει, αυτή την χρονική στιγμή μεγάλη αξία για τις δύο ομάδες, καθώς πολύ πιθανό να είναι και το μοναδικό που θα κατακτήσουν εντός συνόρων.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 418 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x