ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα  

Κόπα Άφρικα: Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα  
Spread the love

Ο τέταρτος και τελευταίος χρονικά προημιτελικός του κυπέλλου εθνών Αφρικής, με την Σενεγάλη σε ρόλο φαβορί απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα, λίγες ώρες μετά την μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Μαρόκο.

Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί στα ημιτελικά απέναντι στη Μπουρκίνα Φάσο. Στα ημιτελικά και το Καμερούν, το οποίο επικράτησε χθες 2-0 της Γκάμπια και το οποίο θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό το νικητή του αγώνα των «Φαραώ» με το Μαρόκο.

Με όπλα την άμυνα και το Μανέ η Σενεγάλη, η οποία συνεχίζει να έχει τον τίτλο ενός εκ των φαβορί της διοργάνωσης, έστω και αν η μέχρι τώρα εικόνα της δεν είναι ελκυστική. Επικράτηση με 1-0 στην πρεμιέρα σε βάρος της Ζιμπάμπουε με πέναλτι του Μανέ στις καθυστερήσεις, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να είναι ο σκόρερ και του πρώτου τέρματος στο 2-0 της Σενεγάλης στην φάση των «16» με το Πράσινο Ακρωτήριο. Ενδιάμεσα αυτών, δύο λευκές ισοπαλίες με την Γουινέα και το Μαλάουι, με την Σενεγάλη να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ. Στον αντίποδα, επιτυχία και μόνο για την Ισημερινή Γουινέα η παρουσία της στα προημιτελικά, η οποία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από την στιγμή που στην φάση των ομίλων επικράτησε 1-0 της πρωταθλήτριας Αφρικής, Αλγερίας και στους «16» πραγματοποίησε στην διαδικασία των πέναλτι την έκπληξη απέναντι στο σκληροτράχηλο Μάλι.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Η αλήθεια είναι πως οι αποστάσεις μεταξύ «μεγάλων» και «μικρών» έχουν μικρύνει πολύ τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωση την φετινή διοργάνωση όπου υπάρχουν εκπλήξεις. Παρόλα αυτά εκτιμώ, πως η πολύ συμπαγής ομάδα της Σενεγάλης, αν διατηρήσει για πέμπτο συνεχόμενο ματς το μηδέν, μπροστά θα βρει τον τρόπο να φτάσει σε κάποιο ή κάποια τέρματα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 358 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x