Στο «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, βρίσκοντας την τοπική Αθλέτικ, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 9η θέση με 31 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την 13η στον βαθμολογικό πίνακα Εσπανιόλ.
Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, από τρεις συνεχόμενες σπουδαίες νίκες η Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε διαφορετικές διοργανώσεις, με την βασκική ομάδα βέβαια να στοχεύει σήμερα στο καρέ. Δύο εξ αυτών στο κύπελλο, με την Αθλέτικ να επικρατεί 3-2 αρχικά στο «Σαν Μαμές» της Μπαρτσελόνα στην παράταση, στους «16», ενώ εξίσου δραματική και η εντός έδρας νοκ άουτ μονομαχία της με την Ρέαλ στα προημιτελικά, εκεί όπου η βασκική ομάδα πήρε την πρόκριση με το 1-0 του ογδοηκοστού ένατου λεπτό από τον Μπερενγκέρ. Ενδιάμεσα αυτών, 1-0 πριν 15 περίπου μέρες για το πρωτάθλημα στη Μαδρίτη σε βάρος της Βαγιεκάνο, υποχρεώνοντας την αντίπαλο της στην πρώτη της ήττα στο γήπεδο της και με στόχο σήμερα όπως προαναφέρθηκε το καρέ, καθώς με νέο τρίποντο, θα βρεθεί στην 8η θέση και στο -1 μόλις από την εξάδα. Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα στο «Σαν Μαμές», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.
Στην άλλη πλευρά, μικρή «κοιλιά» για την Εσπανιόλ και αγωνιστική απραξία 15 περίπου ημερών, καθώς τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την δεύτερη τη τάξει ομάδα της Βαρκελώνης, είναι το βαρύ 1-4 του πρωταθλήματος στις 22 του Γενάρη φιλοξενώντας τη Μπέτις. Είχαν προηγηθεί για το πρωτάθλημα, το 2-2 στο Κάντιθ με την ομώνυμη ομάδα, στο οποίο έσωσε τον βαθμό στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, το 1-2 φιλοξενώντας την Έλτσε, ενώ 1-2 ενδιάμεσα αυτών στη Μαγιόρκα και αποκλεισμός στην φάση των «16» του κυπέλλου. Τελευταία νίκη για την Εσπανιόλ σε όλε τις διοργανώσεις, το 2-1 του πρωταθλήματος στο «Μεστάγια» σε βάρος της Βαλένθια, στο κλείσιμο ακριβώς του 2021, στις 31 Δεκεμβρίου. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες για την Εσπανιόλ, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο επιθετικός και πρώτος της σκόρερ, Ραούλ Ντε Τομάς.
Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, δύο για την Εσπανιόλ και τέσσερις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σαν Μαμές», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).
Ο παράγοντας έδρα, το momentum της Αθλέτικ Μπιλμπάο, η προβληματική εικόνα της Εσπανιόλ μακριά από το γήπεδο της, αλλά και η απουσία του πρώτου σκόρερ των φιλοξενούμενων, δείχνουν «άσο». Χαμηλή πάντως η τιμή του, επιλέγοντας να τον συνδυάσω με ειδικό στοίχημα τερμάτων, ψάχνοντας φυσικά κάτι πιο ελκυστικό.
Εκτίμηση: 1 & Over 2,5
| P. | Team | MP | W | D | L | Pts | Last 5 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 6 | Villarreal CF |
23 | 9 | 8 | 6 | 35 | |
| 4 | FC Barcelona |
22 | 10 | 8 | 4 | 38 | |
| 1 | Real Madrid CF |
23 | 16 | 5 | 2 | 53 | |
| 2 | Sevilla FC |
23 | 13 | 8 | 2 | 47 | |
| 5 | Club Atlético de Madrid |
22 | 10 | 6 | 6 | 36 | |
| 19 | Deportivo Alavés |
23 | 4 | 5 | 14 | 17 | |
| 13 | Reial Club Deportiu Espanyol |
22 | 7 | 6 | 9 | 27 | |
| 10 | Real Club Celta de Vigo |
23 | 8 | 6 | 9 | 30 | |
| 16 | Granada CF |
23 | 5 | 9 | 9 | 24 | |
| 3 | Real Betis Balompié |
23 | 12 | 4 | 7 | 40 | |
| 8 | Athletic Club Bilbao |
22 | 7 | 10 | 5 | 31 | |
| 12 | CA Osasuna |
23 | 7 | 8 | 8 | 29 | |
| 11 | Valencia CF |
23 | 7 | 9 | 7 | 30 | |
| 7 | Real Sociedad de Fútbol |
22 | 9 | 8 | 5 | 35 | |
| 9 | Rayo Vallecano |
22 | 9 | 4 | 9 | 31 | |
| 20 | Levante UD |
22 | 1 | 8 | 13 | 11 | |
| 15 | Getafe Club de Fútbol |
23 | 6 | 7 | 10 | 25 | |
| 14 | Elche CF |
23 | 6 | 8 | 9 | 26 | |
| 17 | Real Club Deportivo Mallorca |
22 | 5 | 8 | 9 | 23 | |
| 18 | Cádiz CF |
23 | 3 | 9 | 11 | 18 |


Villarreal CF
FC Barcelona
Real Madrid CF
Sevilla FC
Club Atlético de Madrid
Deportivo Alavés
Real Club Celta de Vigo
Granada CF
Real Betis Balompié
CA Osasuna
Valencia CF
Real Sociedad de Fútbol
Rayo Vallecano
Levante UD
Getafe Club de Fútbol
Elche CF
Real Club Deportivo Mallorca
Cádiz CF