ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία Β΄: Τσάβες – Ρίο Άβε    

Πορτογαλία Β΄: Τσάβες – Ρίο Άβε    
Spread the love

Nτέρμπι ανόδου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ματς στο «Μανουέλ Μπράνκο Τεϊσέιρα» του Τσάβες, καθώς με νίκη η ομώνυμη ομάδα θα βρεθεί στην 3η θέση και το -1 από το δίδυμο Κάσα Πία και Μπενφίκα Β΄, που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας, την στιγμή πάντως που με τρίποντο η Ρίο Άβε θα βρεθεί στην κορυφή.

Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα πανηγυρίζουν την απευθείας άνοδο, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 3η θέση θα πάει σε μπαράζ με την 16η της 1ης κατηγορίας. Άξιο αναφοράς επίσης, πως η 2η ομάδα της Μπενφίκα που μοιράζεται αυτή την χρονική στιγμή την κορυφή με την Κάσα Πία δεν έχει δικαίωμα ανόδου.

Με το πόδι στο γκάζι το τελευταίο δίμηνο η Τσάβες, καθώς με επτά νίκες και μία ισοπαλία σε οκτώ ματς πρωταθλήματος, έκανε άλμα στην 5η θέση και αξιώνει φυσικά και όχι άδικα, κάτι παραπάνω. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 2-0 του Σαββάτου στην έδρα της Ακαδέμικο Βισέου, σε ένα ματς στο οποίο η Τσάβες «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο με τα τέρματα των  Καστανέιρα στο πενήντα επτά και του Ουέλινγκτον Καρβάλιο στο ογδόντα, αφού εκμεταλλεύτηκε βέβαια το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το εικοστό έκτο λεπτό. Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για την Τσάβες, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, 2-2 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της Λεϊσόες, με την Ρίο Άβε αήττητη για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές και στην 4η θέση, στο -2 από το δίδυμο της κορυφής και το -1 από την 3η στον βαθμολογικό πίνακα Φεϊρένσε. Ευχαριστημένη μάλιστα από τη μοιρασιά των βαθμών, από την στιγμή που βρέθηκε 0-2 πίσω στο σκορ στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο βγήκαν οι διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο του 36χρονου Λουίς Φρέιρε. Πιο συγκεκριμένα, δύο αλλαγές οι επιθετικοί Γιακούμπου και Ρονάν, με τον πρώτο να μειώνει σε 1-2 στο εξήντα επτά και τον δεύτερο να ισοφαρίζει στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό. Πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Ρίο Άβε, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τέσσερις ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία, σε ισάριθμα ματς με γηπεδούχο την Τσάβες, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ). Πιο συγκεκριμένα, 1-1 το 2014, το 2018 και το 2019, ενώ 2-2 το 2017.

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ντέρμπι ανόδου, ανάμεσα σε δύο ισάξιες και σε καλή κατάσταση ομάδες. Συνδυασμός ειδικών στοιχημάτων γκολ η επιλογή μου, ελπίζοντας οι δύο ομάδες και να μην αλληλοεξουδετερωθούν, αλλά και να επιβεβαιώσουν τη μεταξύ τους προϊστορία που έχει πάντα τέρματα την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Τσάβες.

Εκτίμηση:  G/G & Over 2,5

(Visited 442 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x