ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Τόρκε   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Τόρκε   
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» της πόλης Γκουαγιακίλ ο επαναληπτικός ανάμεσα στην τοπική Μπαρτσελόνα και την Τόρκε, για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 2ο προκριματικό γύρο της φετινής διοργάνωσης με την Ουνιβερσιτάριο (Περού). Το πρόγραμμα του 1ου προκριματικού γύρου, ολοκληρώνεται αύριο, με τα ματς Μπολίβαρ (Βολιβία) – Ντεπορτίβο Λάρα (Βενεζουέλα) και Ολίμπια (Παραγουάη) – Σέζαρ Βαγιέχο (Περού).

Κοντινό βολέ του Ουρουγουανού επιθετικού Μαστριάνι και 0-1 για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στο πρώτο ματς στο Μοντεβιδέο στο έβδομο μόλις λεπτό, με την «απάντηση» όμως από την Τόρκε να έρχεται με εντός περιοχής, διαγώνιο σουτ του Ζεμπάγιος στο εξήντα τέσσερα. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο πάντως μετά το γκολ της ισοφάρισης της Τόρκε, με τις δύο ομάδες να παίζουν περισσότερο για να μην δεχθούν κάποιο δεύτερο τέρμα παρά για να απειλήσουν για το 2-1. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο επίσημο ματς για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στο 2022, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος του Εκουαδόρ. Στον αντίποδα, ένας βαθμός για την Τόρκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Απερτούρα της Ουρουγουάης, με εντός 1-1 στην πρεμιέρα με την Σέρο Λάργκο, όπου ισοφάρισε μάλιστα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και 1-2 ακολούθως φιλοξενώντας την Φένιξ.

Προϊστορία: Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, σε 10 ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Ουρουγουάης, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για την Τόρκε στο Εκουαδόρ. Άξιο αναφοράς, πως και οι δύο ήττες που έχει η Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ προήλθαν από τη «μεγάλη» Πενιαρόλ, με 0-2 το 1969 και 0-1 το 2010 και πως δεν έχει ηττηθεί φυσικά εντός από καμία άλλη ομάδα της Ουρουγουάης.

Η αλήθεια είναι πως η Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση της στο πρώτο ματς. Παρόλα αυτά, ευχαριστημένη με το 1-1, έχοντας πλέον το προβάδισμα και λόγω έδρας αλλά και εμπειρίας στον σημερινό επαναληπτικό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 370 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x