ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Σπόρτινγκ. Λ- Μ.Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Σπόρτινγκ. Λ-  Μ.Σίτι
Spread the love

Στο Jose Alvalade η φιναλιστ του περσινού θεσμού φιλοξενείται από την Σπόρτινγκ.Λ που έχει σπάσει ήδη το… ταβάνι της με την πρόκριση της στα νοκ άουτ του θεσμού και θα μπει με άγνοια κινδύνου και καθόλου άγχος και πίεση στην αποψινή πρώτη αναμέτρηση. Δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Πορτογαλία η πρωταθλήτρια Αγγλία αφού πέρσι στο Dragao έχασε από την Τσέλσι στο Εγγλέζικο “εμφύλιο”.

Τα “Λιοντάρια” βρίσκονται στα νοκ άουτ για πρώτη φορά από το 2008/09 αλλά η εμπειρία τους από εκείνη την φάση είναι πικρή αφού είχαν γνωρίσει δυο συντριβές από τους Βαυαρούς με 5-0 στην Λισαβόνα και 7-1 στο Μόναχο.

Φέτος με συγκομιδή 9 βαθμών σε έξι παιχνίδια τερμάτισαν 2οι πίσω από τον εκπληκτικό Άγιαξ στον όμιλο έχοντας ως σημείο αναφοράς το 3-1 επί της Ντόρτμουντ και τις 4άρες απέναντι στην Μπεσίκτας.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα προέρχεται από το 2-2 που απέσπασε στο Ντραγκάο σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με 0-2 των “Δράκων” αλλά η αυστηρή αποβολή του Κόατες επέτρεψε στην Πόρτο να πετύχει δυο γκολ και να σώσει την ισοπαλία.

Κάπως έτσι διαφορά από την πρωτοπόρο ομάδα του Σέρχιο Κονσεϊσάο διατηρήθηκε στο μείον έξι.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας τερμάτισαν στον όμιλο στην 1η θέση , αφήνοντας πίσω τους την Παρί, παρά το γεγονός πως έχασαν στα 2/6 παιχνίδια τους με πιο πρόσφατη την ήττα στην Γερμανία από την Λειψία (1-2).

Πάντως για 9η συνεχόμενη φορά βρίσκονται στα νοκ άουτ του θεσμού και έχουν στόχο να κατακτήσουν ότι δεν κατάφεραν πέρσι χάνοντας από τους μπλε του Τούχελ.

Έχουν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ απόψε στο πλευρό τους αφού έχουν κερδίσει στα 13/20 εκτός έδρας παιχνίδια τους στην διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν στις υπηρεσίες των: Γκρίλις, Ζεσούς και Πάλμερ και έτσι δεν αποκλείεται να δούμε επιθετική τριπλέτα τους: Στέρλινγκ, Φόντεν και Μαχρέζ. Ο τελευταίος έχει σκοράρει 9 γκολ στις 10 πιο πρόσφατες συμμετοχές του στην διοργάνωση.

Προϊστορία: To 2011-12 η Σπόρτινγκ. Λ είχε αποκλείσει για την φάση των “16” με τα εκτός έδρας γκολ την Μ.Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Είχε χάσει με 2-3 στο Etihad και είχε κερδίσει με 1-0 στην έδρα της.

* Οι “πολίτες” έχουν κερδίσει 11/14 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους στην Ευρώπη ενώ από την ήττα τους στην Red Bulls Arena από την Λειψία (1-2) στο φινάλε της φάσης των ομίλων στον θεσμό έχουν κερδίσει 11/12 ματς συνολικά.

Μετράνε 18/20 νίκες αλλά οι δυο ήττες ήλθαν στα 2/3 εκτός έδρας παιχνίδια τους στον όμιλο ενώ συνάμα έχουν δεχτεί γκολ και στις πέντε πιο πρόσφατες “εξορμήσεις” τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι γηπεδούχοι είχαν και καλές ( Ντόρτμουντ 3-1) και κακές ( Άγιαξ 4-2, 5-1) βραδιές στην διοργάνωση στην φάση των ομίλων αλλά η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα είναι εμφανής.

Αναμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι με γκολ εκατέρωθεν και τελικούς νικητές τους πρωταθλητές Αγγλίας. Σε combo το 2ιπλο με το Goal σε απόδοση 2, 92.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Goal

(Visited 725 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x