ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Ζενίτ – Μπέτις

Γιουρόπα Λιγκ: Ζενίτ – Μπέτις
Spread the love

Επιστροφή στην δεύτερη τη τάξει συλλογική διοργάνωση της Ευρώπης με την φάση των πλέι οφ, με διπλούς αγώνες όπου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, με μία εκ των σημερινών αναμετρήσεων, αυτή στην Αγία Πετρούπολη ανάμεσα στην Ζενίτ και τη Μπέτις.

Στην 3η θέση του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και «υποβιβασμός» στα πλέι οφ του Γιουρόπα για την Ζενίτ, κάτι πάντως αναμενόμενο, από την στιγμή που η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είχε μεγάλη απόσταση από την Γιουβέντους και την Τσέλσι. Εντός συνόρων επίσης, η διακοπή του πρωταθλήματος την βρήκε στην κορυφή και το +2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ντιναμό Μόσχας, ενώ τρία φιλικά αυτό το μήνα με τις «μεγάλες» της Δανίας, με 1-0 σε βάρος της Μίντιλαντ, 1-1 με την Κοπεγχάγη και 2-1 με τη Μπρόντμπι. Αγώνας δρόμου για τον Κροάτη στόπερ Λόβρεν.

Στην άλλη πλευρά, πολύ καλή, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Μπέτις, που καταφέρνει να βρίσκεται εντός όλων των φετινών της στόχων. Πιο συγκεκριμένα, στην 2η του 7ου ομίλου του Γιουρόπα, συνεχίζοντας στα πλέι οφ, στην 3η θέση του πρωταθλήματος και με στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ μετά το πρόσφατο 4-2 στην έδρα της ουραγού Λεβάντε, ενώ ένα βήμα πριν τον τελικό του κυπέλλου. Το 2-1 άλλωστε στην πρώτη μονομαχία της με την Βαγιεκάνο στα ημιτελικά στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποίησε μάλιστα την ανατροπή, της δίνει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Τιμωρημένος για σήμερα, ο Γάλλος επιθετικός Φεκίρ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες, ο απολογισμός της σε 11 ματς στο παρελθόν στην Αγία Πετρούπολη με ομάδες της Ισπανίας, ενώ τρίτη επίσκεψη η σημερινή για τη Μπέτις στην Ρωσία, μετά το 1978 όπου ηττήθηκε 0-3 από τη Ντιναμό Μόσχας και το 2014 και την επικράτηση της με 2-0 στη μονομαχία της με την Ρουμπίν Καζάν.

Σε πολύ καλή κατάσταση η Μπέτις, αλλά αρκετά σκληρός αντίπαλος η Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, εκτιμώντας μάλιστα πως δεν θα την έχει επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 718 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x