ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Σάντα Κλάρα – Πορτιμονένσε  

Πορτογαλία: Σάντα Κλάρα – Πορτιμονένσε  
Spread the love

Στις Αζόρες το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, βρίσκοντας την Σάντα Κλάρα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 11η θέση με 24 βαθμούς και την Πορτιμονένσε στην 9η με τρεις περισσότερους.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική η Σάντα Κλάρα την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ντα Λουζ» και τη μονομαχία της με τη Μπενφίκα, με την ομάδα από τις Αζόρες όμως να μένει μόνο στις εντυπώσεις, καθώς δεν απέφυγε την ήττα από τη «μεγάλη» αντίπαλο της. Μπροστά στο σκορ η Σάντα Κλάρα στο «Ντα Λουζ» στο εικοστό λεπτό, με πλασέ του Ιρανού μέσου Μοχέμπι σε άδειο σχεδόν τέρμα στο εικοστό λεπτό, έχοντας μάλιστα στην συνέχεια μέχρι την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Η αδυναμία της πάντως να φτάσει στο 2-0, αλλά και η μεγάλη πίεση που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τους «αετούς», έφεραν και την ανατροπή για τη Μπενφίκα. Πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Σάντα Κλάρα, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στις Αζόρες, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, 1-1 για την Πορτιμονένσε την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Μποαβίστα, με την ομάδα του Πορτιμάο χωρίς τρίποντο πλέον για οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές, αλλά και με θετικό ταυτόχρονα, παρά το μεγάλο αυτό αρνητικό σερί, το ότι έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη (+7). Πιο απειλητική η Πορτιμονένσε στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με τη Μποαβίστα, στο οποίο άνοιξε το σκορ στο δέκατο όγδοο λεπτό και στο οποίο είχε στην συνέχεια ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι. Η αδυναμία της πάντως να φτάσει στο 2-0, έφερε και την «τιμωρία» της, κόντρα στην ροή του αγώνα, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (41΄), ενώ πιο απειλητική και στην επανάληψη, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει, παρά τις προσπάθειες της, στο τρίποντο. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Πορτιμονένσε, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Πορτιμάο, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Σάντα Κλάρα, μία για την Πορτιμονένσε και τρεις ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στις Αζόρες.

Ο παράγοντας έδρα δεν είναι από μόνος του αρκετός για να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί στην αξιόμαχη μεν αλλά ταυτόχρονα και απρόβλεπτη Σάντα Κλάρα. Οκτώ αγωνιστικές βέβαια χωρίς τρίποντο η Πορτιμονένσε, αλλά η ομάδα του Πορτιμάο και δεν έχει πίεση, από την στιγμή που έχει το +7 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και καλύτερο ρεκόρ εκτός έδρας (5-2-3), σε σχέση με αυτό στο γήπεδο της (2-4-6).

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 526 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x