ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Δε Στρόνγκεστ – Πλάσα Κολόνια

Κόπα Λιμπερταδόρες: Δε Στρόνγκεστ – Πλάσα Κολόνια
Spread the love

Στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ, η δεύτερη μονομαχία των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Πλάσα Κολόνια να έχει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 2-0 στην πρώτη κόντρα τους στο Μοντεβιδέο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Δε Στρόνγκεστ με οποιοδήποτε σκορ, αλλά μόνο με δύο τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Κοντινή κεφαλιά του Μάσια και 1-0 για την Πλάσα Κολόνια στο πρώτο ματς στο ένατο λεπτό, ενώ ο ίδιος σκόρερ και του δεύτερου τέρματος της ομάδας του στο τριάντα εννέα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Πιο απειλητική στην συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο η Πλάσα Κολόνια, ψάχνοντας το 3-0 που θα της έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει του επαναληπτικού, έχοντας χαμένο πέναλτι στο πενήντα επτά, καθώς ο Ντίμπλε προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση αλά Πανένκα, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Δε Στρόνγκεστ.

Εντός συνόρων, στην κορυφή του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος Απερτούρα η Δε Στρόνγκεστ, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα συνολικά ματς, μετά και το πρόσφατο 2-1 στην Σάντα Κρουζ σε βάρος της τοπικής Ρεάλ. Στον αντίποδα, 1-1 φιλοξενώντας την Φένιξ, με την Πλάσα Κολόνια στην 9η θέση του Απερτούρα της Ουρουγουάης, έχοντας απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Δε Στρόνγκεστ, σε 11 ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Ουρουγουάης, ενώ ήττα με 0-1 από τη Μπλούμινγκ το 2016 για την Πλάσα Κολόνια, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Βολιβία. Άξιο αναφοράς επίσης, πως και οι δύο ήττες που έχει η Δε Στρόνγκεστ από ομάδες της Ουρουγουάης προήλθαν από τη «μεγάλη» Πενιαρόλ, μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-2), το 1971 και το 1989.

Ομάδα με σαφώς περισσότερες παραστάσεις σε επίπεδο Κόπα Λιμερταδόρες η Δε Στρόνγκεστ, η οποία έχει σύμμαχο και το μεγάλο υψόμετρο της Λα Παζ, με τα παραπάνω όμως να μην δικαιολογούν την τόσο χαμηλή τιμή του «άσου», ειδικά από την στιγμή που απέναντι υπάρχει ένας «μικρός» μεν σε μέγεθος, αλλά αξιόμαχος αντίπαλος.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 286 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x