ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μεντεγίν – Αμέρικα Κάλι

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μεντεγίν – Αμέρικα Κάλι
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν ο πρώτος «εμφύλιος» της Κολομβίας ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Αμέρικα Κάλι για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την συγκεκριμένη αναμέτρηση να είναι η σπουδαιότερη, από πλευράς ονομάτων στο σημερινό πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτο ματς εκτός συνόρων το σημερινό για τις δύο ομάδες, με ότι αγωνιστικό δείγμα υπάρχει φυσικά να είναι από το πρωτάθλημα Απερτούρα, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί 10 αγωνιστικές ή έχουμε φτάσει στα μισά του δρόμου της κανονικής του διάρκειας, πέρα των πλέι οφ. Άξιο αναφοράς για την 7η στον βαθμολογικό πίνακα Μεντεγίν, πως είναι η μία από τις δύο ομάδες που δεν έχουν ακόμα ισοπαλία, με την άλλη να είναι η Τζούνιορ και πως έχει πέντε νίκες στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» και ισάριθμες ήττες μακριά από αυτό. Χαρακτηριστικό επίσης, πως ηττήθηκε 0-2 την Κυριακή που μας πέρασε ως τυπικά φιλοξενούμενη στο ντέρμπι από τη «μισητή» συμπολίτισσα και κυπελλούχο Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ, καθώς το «Ατανάσιο Χιραρντότ» αποτελεί κοινή έδρα. Στην 8η θέση, περνώντας στην άλλη πλευρά, ισόβαθμη της Μεντεγίν η Αμέρικα Κάλι, η οποία με δύο συνεχόμενα πολύτιμα τρίποντα βελτίωσε αισθητά την βαθμολογική της εικόνα, καθώς επικράτησε 2-0 αρχικά της Όνσε Κάλντας και 1-0 το Σάββατο που μας πέρασε στο εκτός έδρας ντέρμπι της συμπολίτισσας Ντεπορτίβο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μεντεγίν και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» με την Αμέρικα.

Ζευγάρι στο οποίο η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στο απόλυτο της Μεντεγίν στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», παρά το γεγονός πως η Αμέρικα Κάλι είναι πάντα υπολογίσιμη και πως έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το ξεκίνημα του Απερτούρα. Τα παραπάνω βέβαια, έχοντας στο μυαλό πως μιλάμε και για μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση.

Εκτίμηση:  1

(Visited 361 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x