ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντελφίν – Νουέβε Ντε Οκτούμπρε

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντελφίν – Νουέβε Ντε Οκτούμπρε
Spread the love

Στο «Χοκάι» της Μάντα, η πρώτη «εμφύλια» μονομαχία του Εκουαδόρ ανάμεσα στην τοπική Ντελφίν και τη Νουέβε Ντε Οκτούμπρε, για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Γκουαγιακίλ.

Αξίζει να τονιστεί, πως στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Να σημειωθεί επίσης, πως ο σημερινός «εμφύλιος» δεν είναι ο πρώτος για το Εκουαδόρ στην φετινή διοργάνωση, καθώς χθες η Λίγκα Κίτο επικράτησε 2-0 της Μούσουκ Ρούνα.

Απογοητευτική η περσινή χρονιά για τη Ντελφίν, με παρηγοριά πάντως, το ότι κατάφερε να πάρει, έστω και οριακά, την 8η θέση στην συνολική βαθμολογία και να βρεθεί στον 1ο προκριματικό γύρο του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα. Εντελώς διαφορετική η εικόνα της Νουέβε Ντε Οκτούμπρε, καθώς όντας νεοφώτιστη, όχι μόνο βρέθηκε στην 5η θέση της συνολικής βαθμολογίας και φυσικά στο Σουνταμερικάνα, αλλά λίγο έλειψε να «κλέψει» και την 4η από την Κατόλικα Κίτο που θα την έστελνε στα προκριματικά του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες. Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, τρεις βαθμοί και για τις δύο ομάδες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές με πιο πρόσφατο αγωνιστικό δείγμα για τη Ντελφίν το 1-0 φιλοξενώντας τη Μακαρά και για τη Νουέβε Ντε Οκτούμπρε το εντός 1-3 από τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 2-2 στο ματς του περσινού πρωταθλήματος του Εκουαδόρ, το οποίο είναι και το μοναδικό την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο τη Ντελφίν.

Εντελώς διαφορετική διοργάνωση το Κόπα Σουνταμερικάνα σε σχέση με το πρωτάθλημα του Εκουαδόρ, κάτι φυσικά που κάνει δύσκολη την προσέγγιση ή την επιλογή αν προτιμάτε σημείου. Αγνοώντας πάντως το μέτριο σχετικά ξεκίνημα και των δύο ομάδων, θα πάρω το ρίσκο με τον «άσο» καθαρά λόγω έδρας αλλά και γιατί η Ντελφίν έχει περισσότερες παραστάσεις στις διεθνείς συλλογικές διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

Εκτίμηση:  1

(Visited 284 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x