ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εστουδιάντες –  Έβερτον Ντε Βίνια

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εστουδιάντες –  Έβερτον Ντε Βίνια
Spread the love

Ακούστε την ανάλυση του αγώνα

Ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Εστουδιάντες να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Χιλή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επικράτησης της Έβερτον με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στην Χιλή, με την Εστουδιάντες όμως πιο αποτελεσματική, με το 1-0 από εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Πελεγκρίνι, στο εβδομηκοστό ένατο λεπτό.

Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, δεύτερος συνεχόμενος αντίπαλος από την Χιλή στα προκριματικά για την Εστουδιάντες, μετά την ανατροπή που πραγματοποίησε η ομάδα της Λα Πλάτα στον προηγούμενο γύρο σε βάρος της  Άουνταξ Ιταλιάνο. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 0-1 στο πρώτο ματς στην Χιλή, αλλά επικράτηση με 2-0 για την Εστουδιάντες στον επαναληπτικό στη Λα Πλάτα. Εντός συνόρων, ήττα με 0-1 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας τη Μπόκα Τζούνιορς, με την Εστουδιάντες όμως να παραμένει στην κορυφή του 2ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ.

Στην άλλη πλευρά, πρόκριση σε βάρος της Μονάγκας στον προηγούμενο γύρο για την Έβερτον, καθώς η ομάδα της Βίνια Ντελ Μαρ επιβεβαίωσε στο συγκεκριμένο ζευγάρι τον τίτλο του φαβορί. Εύκολο 3-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Χιλή, βάζοντας φυσικά τα θεμέλια της πρόκρισης, την οποία πανηγύρισε τελικά παρά το 0-1 στον επαναληπτικό στην Βενεζουέλα. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 1-0 του πρωταθλήματος στην έδρα της Κατόλικα, με το οποίο η Έβερτον ανέβηκε στην 5η θέση και το -5 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Νιουμπλένσε.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Εστουδιάντες, σε ισάριθμα ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Χιλής, ενώ επικράτηση με 2-1 για την Έβερτον το 2009 σε βάρος της Λανούς, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Αργεντινή.

Ο παράγοντας έδρα, η καλή προϊστορία φιλοξενώντας ομάδες της Χιλής, αλλά και το γεγονός πως η Εστουδιάντες είναι ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμα που έχει πάρει από το 1-0 του πρώτου ματς, της δίνουν δίκαια τον τίτλο του φαβορί στο σετ των τιμών.

Εκτίμηση:  1

(Visited 449 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x