ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νουέβε Ντε Οκτούμπρε – Ντελφίν

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νουέβε Ντε Οκτούμπρε – Ντελφίν
Spread the love

Στο «Κριστιάν Μπενίτες Μπετανκούρ» της Γκουαγιακίλ, ο δεύτερος «εμφύλιος» του Εκουαδόρ ανάμεσα στην τοπική Νουέβε Ντε Οκτούμπρε και τη Ντελφίν, για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τις δύο ομάδες με ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 1-1, στην πρώτη μονομαχία τους στο «Χοκάι» της Μάντα.

Αξίζει να τονιστεί, πως στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου  ματς στη Μάντα η Νουέβε Ντε Οκτούμπρε, καθώς πέρα του τέρματος της στο εικοστό λεπτό, είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και ένα δοκάρι. Δικαιολογημένα μάλιστα τα παράπονα της, για το πέναλτι με το οποίο η Ντελφίν ισοφάρισε στο εβδομηκοστό δεύτερο λεπτό, κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς η παράβαση ήταν οριακά εκτός μεγάλης περιοχής.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, επιτυχία και μόνο για τη Νουέβε Ντε Οκτούμπρε η έξοδος της στο Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς όντας νεοφώτιστη πέρσι, κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση της συνολικής βαθμολογίας. Λίγο έλειψε μάλιστα, να «κλέψει» και την 4η από την Κατόλικα και να βρεθεί αυτή αντί της ομάδας του Κίτο στα προκριματικά του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην αντίπερα όχθη, απογοητευτική η περσινή χρονιά για τη Ντελφίν, με παρηγοριά πάντως, το ότι κατάφερε να πάρει, έστω και οριακά, την 8η θέση στην συνολική βαθμολογία και να βρεθεί στον 1ο γύρο του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για τη Νουέβε Ντε Οκτούμπρε στο ματς του περσινού πρωταθλήματος, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντελφίν.

Καλύτερη στο πρώτο ματς η Νουέβε Ντε Οκτούμπρε, με το 1-1 μάλιστα βάσει εικόνας, αλλά και με τον τρόπο που ισοφάρισε η Ντελφίν να την αδικεί. Τα παραπάνω πάντως, δεν δικαιολογούν, όσος ενθουσιασμός και αν υπάρχει τον τίτλο του φαβορί στο σετ των τιμών στον σημερινό επαναληπτικό, καθώς παραμένει «εμφύλιος» του Εκουαδόρ, ενώ και η Ντελφίν είναι κυνική ως ομάδα, «χτυπάει» αθόρυβα και μπορεί να κάνει ζημιά αν την υποτιμήσεις.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 258 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x