Spread the love

 

Στο Οπόρτο, η Πορτογαλία φιλοξενεί την Τουρκία με φόντο  την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Oι γηπεδούχοι ουσιαστικά πραγματοποιήσαν την απόλυτη αυτοκτονία ,μιας και δεν μπόρεσαν να κερδίσουν Ιρλανδία(0-0 εκτός έδρας) ,αλλά κυρίως δεν  μπόρεσε να ανταποκριθεί ακόμα και στην ισοπαλία που θα τις έδινε την  πρόκριση στα τελικά κόντρα στη Σερβία ,στον τελευταίο αγώνα. Με το 1-1 θα τα είχε καταφέρει  αλλά ο  Μίτροβιτς  την έστειλε κουβά και στην αγκαλιά της Τουρκίας.

H ήττα από τους Σέρβους ήταν η πρώτη ,εντός έδρας,  μετά το 2008, σε προκριματικά .  Η πιο πρόσφατη ήταν κόντρα στη Δανία  με 2-3! Εκτοτε πέρασαν 19 αναμετρήσεις με 15 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ο  Σάντος, που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ, φάνηκε, προς στιγμή, να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και η συνέχεια του στον πάγκο της Εθνικής δεν είναι σίγουρη.  Ο ίδιος δεν ανησυχεί.  “Δεν με απασχολεί το μέλλον. Είμαι συγκεντρωμένος στον αυριανό τελικό. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είμαστε εδώ με δική μας ευθύνη, την αναλάβαμε αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Σερβία. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν, θέλουμε να είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι σε αυτό, όλα τα άλλα πρέπει να περάσουν στην άκρη” ,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα για τον Σάντος εστιάζονται στην άμυνα.  Ρούμπεν Ντίας και Ζοάο Κανσέλο είναι εκτός αποστολής ,λόγω τραυματισμών, ενώ και ο  έμπειρος Πέπε  έχει κορονοϊό.  Παράλληλα πρόβλημα υπήρξε και στη θέση του τερματοφύλακα καθώς ο Ζοσέ Σα πήρε τη θέση του Αντονι Λόπες.  Δύο ακόμα προβλήματα για τον Σάντος, ήταν στη μεσαία γραμμή,εξαιτίας των απουσιών των Ρούμπεν Νέβες(τραυματισμός) και  Ρενάτο Σάντσες(τιμωρία) . Ο Σάντος, ωστόσο , θα περιμένει πολλά από την δυνατή παρουσία της τετράδας -Φωτιά που αποτελείται απο τους μπρούνο Φερνάντες-Κριστιάνο Ρονάλντο-Ζότα και Μπερνάντο Σίλβα.

Οι Τούρκοι, απο τη δική τους πλευρά, βρήκαν στο πρόσωπο του Γερμανού, Στέφαν Κουντζ, ένα δικό τους Ρεχάγκελ.  Μετά την συντριβή απο την Ολλανδία με 6-1, το τσιπάκι άλλαξε για τους γείτονες.  Εφεραν 1-1 με τη Τουρκία ,έκαναν δύο νίκες με ανατροπές, κόντρα σε Λετονία και Μαυροβούνιο και πλέον πάνε  στο Οπόρτο για να τα δώσουν όλα.

Σε σχέση με τα τελευταία ματς, ο Κουντζ θα έχει και πάλι μαζί του στην ομάδα τον δεξιο μπακ Τσελίκ  και τον στόπερ Μουλντουρ(θα είναι στον πάγκο),ωστόσο η δυάδα των στόπερ με Σογιουντσού και Ντεμιράλ, δεν σπάει ,αν και υπήρξε σκέψη για τριάδα.  Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί,στη μεσαία γραμμή,  ο σταρ της Γαλατά,Ακτουρόγλου,  πλάι στον φορμαρισμένο Τσαλχάνογλου ,ενώ  μπροστά θα κυριαρχεί η επιβλητική παρουσία του Μπουράκ Γιλμάζ ,με 5 γκολ στον  φετινό μαραθώνιο  των προκριματικών.

Προϊστορία: Σε επίσημους αγώνες οι Πορτογάλοι κυριαρχούν με πέντε νίκες.

Εκτίμηση: Η Πορτογαλία μπαίνει σε ένα τελικό που μπορεί να σημαίνει και τέλος εποχής για τον Σάντος, αν αποκλειστεί. Ο Ρονάλντο δεν θέλει να φανταστεί ότι θα χάσει την τελευταία ευκαιρία για Μουντιάλ, την ώρα που οι Τούρκοι  πάνε χωρίς φόβο  και άγχος να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Γκολ γκολ -Anytime σκόρερ Ρονάλντο

(Visited 232 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x