ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΦΙΛΙΚΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ : ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

ΦΙΛΙΚΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ : ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ
Spread the love

Η «γαλανόλευκη» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Ρουμανία, εν όψει και της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Ιορντανέσκου το βράδυ (20:15) της Παρασκευής, στο πλαίσιο των φιλικών αναμετρήσεων

Βέβαια στο πλαίσιο των φιλικών του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ακόμη ένα για την ερχόμενη Δευτέρα (28/03, 21:00) απέναντι στο Μαυροβούνιο στη Ποντγκόριτσα.

Οι Ρουμάνοι, που ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Έντι Ιορντανέσκου τον περασμένο Ιανουάριο ο οποίος είναι ο  γιος του Άνχελ Ιορντανέσκου, που είχε καθίσει και στον πάγκο της Εθνικής μας, και φυσικά  πρόλαβε τη θέση από τον Λάζλο Μπόλονι, που ήταν και αυτός υποψήφιος. Έχουν τεθεί εκτός εθνικής ο Στάντσιου, Μορουτσάν, Σορέσκου και Ντράγκους. Βέβαια έχουν κληθεί, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Αλεξάντρου Μίτριτσα, ο φορ του Ατρόμητου, Ντενίς Άλιμπεκ και ο πρώην της ΑΕΚ, Ιονούτ Νεντελτσεάρου, που ανήκει στην  Κροτόνε.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται  στη Ρουμανία, όπου θα δώσει το πρώτο του φιλικό στην εποχή, Γκουστάβο Πογέτ. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία τις τρεις τελευταίες ημέρες να δουλέψει επί ελληνικού εδάφους με τους νέους του παίκτες. Να πούμε οτι από τις αρχικές κλήσεις έχουν τεθεί εκτός οι Μασούρας – Βρουσάι και Σταφυλλίδης ενώ δεν κλήθηκαν οι Κουρμπέλης Παπασταθόπουλος Μανωλάς και Σιόβας.

Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που έχουν επιλεγεί από τον Πογέτ είναι οι ακόλουθοι: Oδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Λευτέρης Λύρατζης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο Πογέτ σε δηλώσεις του θέλει άμεσα αποτελέσματα

«Θέλω να δω κάτι στους αγώνες που έρχονται από τη δουλειά της προπόνησης. Να δείξουμε κάτι. Το τι μπορούμε να κρατήσουμε; Έστω ένα 40% με 50%. Θέλω να δω τον τρόπο παιχνιδιού των παιδιών και να νικήσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε νοοτροπία νικητή. Μελετήσαμε μία λίστα με πάνω από 45 ποδοσφαιριστές για να διαλέξουμε τους παίκτες που είναι εδώ σήμερα. Ναι ο βασικός στόχος είναι η νοοτροπία νικητή. Θέλουμε πάθος αλλά θέλουμε και αποτέλεσμα», ήταν τα λόγια του Ουρουγουανού τεχνικού πριν τα δύο φιλικά.

Η Εθνική μας έχει under στα πέντε από τα τελευταία έξι ματς ενώ η Ρουμανία στα έξι από τα τελευταία εφτά παράλληλα οι Ρουμάνοι δεν έχουν δεχθεί ούτε γκολ στα τρία τελευταία με 2 νίκες και μία ισοπαλία. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Εθνική ομάδα είχε σε όλα τα εκτός έδρας ματς που έδωσε στα προκριματικά του Μουντιάλ ακριβώς δύο γκολ. Να τονιστεί επίσης, ότι από το 2013 μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές (1-2-1). Για τα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014 η Εθνική πήρε την πρόκριση με μεγάλη νίκη 3-1 στο «Καραϊσκάκη» και με ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο ματς στο οποίο είχε προηγηθεί. Ακολούθησε η εντός έδρας ήττα στα προκριματικά  του Euro 2016, με 0-1 και εκτός έδρας  ισοπαλία (0-0).

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 248 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x