ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ελ Σαλβαδόρ – Κόστα Ρίκα  

Προκριματικά Μουντιάλ: Ελ Σαλβαδόρ – Κόστα Ρίκα  
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής και μονόπλευρο, θεωρητικά, το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς το Ελ Σαλβαδόρ παίζει για την τιμή του, την στιγμή που με νίκη η Κόστα Ρίκα θα «αγκαλιάσει» την 4η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου παίρνουν την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 4η θέση θα πάει σε μπαράζ. Στην 1η θέση με 25 βαθμούς η ομάδα του Καναδά, ακολουθούν ΗΠΑ και Μεξικό με 22, στην 4η η Κόστα Ρίκα με 19, στην 5η με ένα λιγότερο ο Παναμάς, στην 6η το Ελ Σαλβαδόρ με 10, στην προτελευταία η Τζαμάικα με 8, ενώ ουραγός χωρίς νίκη και με μόλις 4 η Ονδούρα.

Ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο Κίνγκστον με την Τζαμάικα, αποτέλεσμα που όχι μόνο διατήρησε την ομάδα του Ελ Σαλβαδόρ στην 6η θέση, αλλά και ικανοποιημένη ταυτόχρονα, τουλάχιστον βάσει εικόνας, από τη μοιρασιά των βαθμών. Κυρίαρχος και με αρκετές ευκαιρίες η Τζαμάικα στο μεγαλύτερο μέρος του μεταξύ τους ματς, με το Ελ Σαλβαδόρ πάντως μπροστά στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, στη μοναδική του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο εικοστό πρώτο λεπτό, με κεφαλιά του στόπερ Σαβαλέτα. Παρόλα αυτά, το Ελ Σαλβαδόρ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίτο του τρίποντο στον προκριματικό όμιλο, καθώς η Τζαμάικα κατάφερε να ισοφαρίσει στο εβδομηκοστό δεύτερο λεπτό. Μόνο κίνητρο για το Ελ Σαλβαδόρ, αν βέβαια υπάρχει, ένα θετικό αποτέλεσμα στο τελευταίο του εντός έδρας ματς στον προκριματικό όμιλο για να φύγει με ψηλά το κεφάλι, σημειώνοντας επίσης, πως στο φινάλε θα δοκιμαστεί στο επιβλητικό «Αζτέκα» με το Μεξικό.

Στην άλλη πλευρά, απίστευτο ντεμαράζ από την Κόστα Ρίκα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, καταφέρνοντας να περάσει στην 4η θέση, την στιγμή που έδειχνε πως είχε χάσει το τρένο ακόμα και των μπαράζ. Τρεις νίκες στο Σαν Χοσέ σε αυτό το διάστημα, το 2-1 με την Ονδούρα, το 1-0 με τον Παναμά και το 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Καναδά, το τυχερό αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο «διπλό» με την Τζαμάικα (1-0) και το πολύτιμο 0-0 με το Μεξικό στο «Αζτέκα». Μεγάλο ρόλο βέβαια, πέρα από το 1-0 σε βάρος του Καναδά, όπου υποχρέωσε μάλιστα τους πρωτοπόρους του ομίλου στην πρώτη τους ήττα, έπαιξε και η εντός έδρας «αυτοκτονία» του Παναμά με την ουραγό Ονδούρα (1-1). Με παίκτη παραπάνω η Κόστα Ρίκα στο κρίσιμο ματς με τον Καναδά από το τριάντα τέσσερα, ενώ μπροστά στο σκορ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με κεφαλιά του Σέλσο Μπόρχες (45΄). Ένα γκολ που έδωσε άγρια ομορφιά στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Καναδάς είχε σημαντικές ευκαιρίες και δύο δοκάρια, παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα και η Κόστα Ρίκα προσπαθούσε να αντέξει με κάθε τρόπο τις κατά κύματα επιθέσεις των φιλοξενούμενων, αλλά ταυτόχρονα να «χτυπήσει» στις φαρμακερές της αντεπιθέσεις. Με νίκη και ήττα ταυτόχρονα του Παναμά λίγες ώρες αργότερα στις ΗΠΑ, εξασφαλίζει και μαθηματικά την 4η θέση. Με ισοπαλία ή ήττα, ειδικά αν ο Παναμάς πάρει θετικό αποτέλεσμα το φινάλε των προκριματικών μετατρέπεται σε θρίλερ.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Κόστα Ρίκα το 2012, στο μοναδικό ματς προκριματικών Μουντιάλ για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την ομάδα του Ελ Σαλβαδόρ.

Με σύμμαχο την τύχη η Κόστα Ρίκα σε αυτό το απίστευτο ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών, χωρίς αυτό πάντως να μειώνει τις επιτυχίες της, καθώς είναι απαραίτητος παράγοντας σε σειρά προκριματικών. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, εκτιμώντας πως το Ελ Σαλβαδόρ δεν θα χαριστεί, παρά το γεγονός πως το momentum και το κίνητρο δείχνουν εκ πρώτης όψεως «διπλό».

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 346 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x