ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Σάντα Φε    

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Σάντα Φε    
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, με την κυπελλούχο Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ, να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην κορυφή του πρωταθλήματος Απερτούρα, την στιγμή που η Σάντα Φε με θετικό αποτέλεσμα θα διατηρηθεί στην πρώτη οκτάδα.

Δραματικό 3-3 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της πρωταθλήτριας Ντεπορτίβο Κάλι, με τον βαθμό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης να αποτελεί επιτυχία για την Ατλέτικο Νασιονάλ. Σε άλλο γήπεδο η Ατλέτικο Νασιονάλ στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο όχι μόνο είδε τη Ντεπορτίβο Κάλι να πετυχαίνει τρία τέρματα, αλλά να έχει ευκαιρίες για περισσότερα. Ανάλογη και η εικόνα της στις αρχές της επανάληψης, με όλα όμως να αλλάζουν δια μαγείας από το εβδομηκοστό τρίτο λεπτό και έπειτα, χρονικό σημείο που η Ατλέτικο Νασιονάλ μείωσε σε 1-3. Το 2-3 τέσσερα λεπτά αργότερα με πέναλτι του Παμπόν, ενώ τεράστια ευκαιρία για τη Ντεπορτίβο Κάλι στο ογδόντα πέντε να «καθαρίσει» το ματς, αλλά άστοχος από τα έντεκα βήματα ο Τεόφιλο Γκουτιέρεζ. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η μπάλα «τιμωρεί», με την Ατλέτικο Νασιονάλ να κερδίζει νέο πέναλτι στο ενενήντα και τον Παμπόν να ισοφαρίζει σε 3-3. Ένας βαθμός μάλιστα που μπορεί να είναι και χρυσάφι, καθώς με νίκη σήμερα η κυπελλούχος Κολομβίας θα βρεθεί μόνη στην κορυφή και στο +1 τόσο από τη Μιγιονάριος όσο και τη Ντεπόρτες Τολίμα. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα Απερτούρα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενα τρίποντα για την Σάντα Φε, με το 4-2 αρχικά στην έδρα της Ντεπορτίβο Πάστο και το 3-1 ακολούθως της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μπουκαραμάνγκα, να φέρνουν την σπουδαία ομάδα της Μπογκοτά έστω και οριακά στην πρώτη οκτάδα. Ανώτερη η Σάντα Φε στο ματς με τη Μπουκαραμάνγκα, με το 1-0 στο είκοσι πέντε και το 2-0 στο πενήντα τέσσερα από τέρματα του Μορέλο. Η μείωση του σκορ ακολούθως στο εξήντα τρία, κόντρα πάντως στην ροή του αγώνα, με τον Μορέλο όμως να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, καθώς με το τρίτο του τέρμα στον αγώνα, τέσσερα λεπτά αργότερα, «καθάρισε» για την Σάντα Φε. Με νίκη σήμερα επίσης η Σάντα Φε εδραιώνεται στην πρώτη οκτάδα, ενώ με ισοπαλία, παραμένει οριακά, αρκεί λίγες ώρες νωρίτερα η Λα Εκιδάδ να μην επικρατήσει με δύο τέρματα διαφορά και άνω στην έδρα της Ντεπορτίβο Πάστο. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Σάντα Φε, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα Απερτούρα μακριά από το «Ελ Καμπίν», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Έντεκα νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ, τρεις για την Σάντα Φε και πέντε ισοπαλίες, στις 19 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ).

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στην αποτελεσματικότητα της Σάντα Φε στο γήπεδο της, τον παράγοντα έδρα, αλλά και το κίνητρο της να πατήσει κορυφή, παρά το γεγονός πως απέναντι υπάρχει η απρόβλεπτη μεν αλλά πάντα υπολογίσιμη Σάντα Φε.

Εκτίμηση:  1

(Visited 273 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x