ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μιγιονάριος – Λα Εκιδάδ  

Κολομβία: Μιγιονάριος – Λα Εκιδάδ  
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο μίνι ντέρμπι στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά, με τη Μιγιονάριος να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην κορυφή του πρωταθλήματος Απερτούρα, έστω και με ένα ματς περισσότερο, την στιγμή που η «μικρή» της συμπολίτισσα Λα Εκιδάδ βρίσκεται στο -2 από την πρώτη οκτάδα και τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Σε ρηχά νερά η Μιγιονάριος την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Αμέρικα Κάλι και απόλυτα δικαιολογημένη η ήττα της με 2-3, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην κυπελλούχο Ατλέτικο Νασιονάλ να την βάλει πλάτη και να βρεθεί φυσικά στην κορυφή. Πιο εύκολη μάλιστα η επικράτηση της Αμέρικα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, καθώς η ομάδα του Κάλι βρέθηκε με προβάδισμα τριών τερμάτων στο ογδοηκοστό έκτο λεπτό και η Μιγιονάριος έσωσε τα προσχήματα όταν οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Πέντε νίκες και μία ήττα για τη Μιγιονάριος, σε έξι ματς στο Απερτούρα στο «Ελ Καμπίν», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού μίνι ντέρμπι.

Στην αντίπερα όχθη, αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών για τη Λα Εκιδάδ, η οποία μετά και το 0-0 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Ντεπορτίβο Κάλι, βρέθηκε στην 10η θέση και το -2 από την πρώτη οκτάδα. Με παίκτη παραπάνω στο συγκεκριμένο από το εξήντα, αδυνατώντας όμως να εκμεταλλευτεί στο τελευταίο ημίωρο το αριθμητικό της πλεονέκτημα, έχοντας προηγηθεί επίσης, το εκτός 1-1 με την Ενβιγκάδο, το 2-1 φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα και το 1-1 στην έδρα της Ντεπορτίβο Πάστο. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για τη Λα Εκιδάδ, σε επτά ματς στο Απερτούρα μακριά από το «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού μίνι ντέρμπι.

Προϊστορία: Έξι νίκες για τη Μιγιονάριος, πέντε για τη Λα Εκιδάδ, και έξι ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Καμπίν», σε όλες τις διοργανώσεις.

Η κορυφή και το γόητρο να τερματίσει στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα και με πλάτη φυσικά τη «μισητή» Ατλέτικο Νασιονάλ, ο στόχος της σπουδαίας Μιγιονάριος. Το έργο της πάντως δεν είναι εύκολο, καθώς η «μικρή» συμπολίτισσα Λα Εκιδάδ στοχεύει και αυτή στα πλέι οφ, ορθώνει ανάστημα στα ντέρμπι με τις «μεγάλες» της Μπογκοτά (Μιγιονάριος, Σάντα Φε), ενώ την ζορίζει αρκετά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω στην προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας. Παρόλα αυτά, ένα μικρό κλικ παραπάνω στη Μιγιονάριος, καθαρά λόγω έδρας.

Εκτίμηση:  1

(Visited 321 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x