ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κατόλικα – Σπόρτινγκ Κριστάλ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κατόλικα – Σπόρτινγκ Κριστάλ
Spread the love

Στο «Σαν Κάρλος Ντε Αποκίντο» του Σαντιάγκο το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο, με την πρωταθλήτρια Χιλής, Κατόλικα και την Σπόρτινγκ Κριστάλ να ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς μετά τις ήττες τους στην πρεμιέρα από την Ταγέρες και την Φλαμένγκο αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Κατώτερη του αναμενόμενου η Κατόλικα στο ματς της πρεμιέρας στην Αργεντινή με την Ταγέρες και δικαιολογημένο, μάλιστα και κολακευτικό το 0-1 από την αντίπαλο της. Δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες για την Ταγέρες, σημειώνοντας πάντως, πως η Κατόλικα λίγο έλειψε να «τιμωρήσει» τους γηπεδούχους, καθώς άγγιξε το 1-1 στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια σε όλο τον αγώνα. Ακολούθησε, το 0-2 του Σαββάτου για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας τη Λα Σερένα, με το οποίο οι «σταυροφόροι» βρέθηκαν στην 11η θέση και το -5 από την πρωτοπόρο Κόλο Κόλο. Στην άλλη πλευρά, η διαφορά ποιότητας και η αποτελεσματικότητα έκαναν την διαφορά στο 0-2 της πρεμιέρας στη Λίμα από την Φλαμένγκο, στο οποίο η φιλότιμη Σπόρτινγκ Κριστάλ έδειξε πως έχει συγκεκριμένο ταβάνι και πως θα έχει ρόλο ρυθμιστή στον συγκεκριμένο όμιλο.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πέμπτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο Σαντιάγκο, με την Κατόλικα με δύο νίκες στα τέσσερα προηγούμενα, το 3-2 του 1969 και το 2-0 του 1990, την Σπόρτινγκ Κριστάλ μία, το 1-0 του 2003, ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία, το 1-1 του 1999. Όλα τα αυτά τα ματς μάλιστα, στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η ήττα της πρεμιέρας στην Αργεντινή από την Ταγέρες, αναγκάζει την Κατόλικα σήμερα να πάρει το τρίποντο, όχι μόνο για να μείνει «ζωντανή» στην διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά για να μην μπλέξει, στην χειρότερη των περιπτώσεων σε περιπέτειες από την αντίπαλο της, όσον αφορά την 3η θέση. Πέρα από τα παραπάνω, είναι το θεωρητικά πιο βατό εντός έδρας ματς για την πρωταθλήτρια Χιλής, από τα τρία που έχει στον 8ο όμιλο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 410 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x