ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Περέιρα   

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Περέιρα   
Spread the love

Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Απερτούρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ» του Ενβιγκάδο, με την ομώνυμη ομάδα να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ, την στιγμή που η Περέιρα θέλει να μη μπλέξει σε περιπέτειες.

Τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν για την Ενβιγκάδο, καθώς βρέθηκε, έστω και οριακά, εντός της πρώτης οκτάδας και σε τροχιά φυσικά πλέι οφ, μετά το 1-0 αρχικά φιλοξενώντας την Σάντα Φε και το 0-0 ακολούθως στην Τούνχα με την τοπική Πατριότας. Απόλυτα λογικό να θέλει να διατηρήσει το μικρό πλεονέκτημα που της έχει δοθεί, με τη νίκη να είναι μονόδρομος στο ματς με την Περέιρα, το οποίο μάλιστα είναι θεωρητικά και το πιο βατό σε σχέση με τα τρία ακόμα που έχει μέχρι το φινάλε. Ακολουθούν άλλωστε δύο δύσκολες αποστολές εκτός έδρας με την Τζούνιορ και τη Ντεπόρτες Τολίμα, ενώ ενδιάμεσα αυτών φιλοξενεί την σκληροτράχηλη Ριονέγκρο.

Στην αντίπερα όχθη, σπουδαίο 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, το οποίο έδωσε στην Περέιρα μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Αυτός βέβαια είναι και ο βασικός της στόχος, καθώς το -4 από την πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ δεν είναι δύσκολο να καλυφθεί, αλλά ταυτόχρονα ούτε και εύκολο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Περέιρα που έχει πέρα του πρωταθλήματος Απερτούρα και το κύπελλο. Εκεί όπου ηττήθηκε μεσοβδόμαδα 2-3 στην έδρα της Ντεπόρτες Τολίμα στην πρώτη μονομαχία τους για την φάση των «16». Ακολουθούν μέχρι το φινάλε δύο ματς στο γήπεδο της, αυτό με την ουραγό και καταδικασμένη ουσιαστικά Ουνιόν Μαγκνταλένα και τη Μπουκαραμάνγκα, ενώ ενδιάμεσα αυτών θα δοκιμαστεί στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν με την κυπελλούχο Κολομβίας και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Απερτούρα, Ατλέτικο Νασιονάλ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Περέιρα, μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0), το 2020 και το 2021 και το 0-0 του 2019, στις τρεις μονομαχίες της την τελευταία δεκαετία στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ» του Ενβιγκάδο με την ομώνυμη ομάδα.

Ομάδα έδρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Ενβιγκάδο, με το 4-3-1 να είναι αρκετά καλό ρεκόρ τόσο βάσει δεδομένων και βαθμού δυσκολίας του πρωταθλήματος, όσο και της εικόνας της μακριά από το γήπεδο της (2-3-3). Η παρουσία της στα πλέι οφ θα είναι επίσης μεγάλη επιτυχία και για να γίνει αυτό, βλέποντας παραπάνω τι έχει να αντιμετωπίσει μέχρι το φινάλε, θα πρέπει να επικρατήσει, εύκολα ή δύσκολα, της Περέιρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί σίγουρα το τρίποντο την προτελευταία αγωνιστική στην εντός έδρας μονομαχία της με την Ριονέγκρο και οποσδήποτε ένα «διπλό» με τη Ντεπόρτες Τολίμα ή την αήττητη στη Μπαρανκίγια, Τζούνιορ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 279 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x