ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Χενεράλ Καμπαγέρο – Σεαρά

Κόπα Σουνταμερικάνα: Χενεράλ Καμπαγέρο – Σεαρά
Spread the love

Η 3η αγωνιστική στον 7ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Χενεράλ Καμπαγέρο σε ρόλο περισσότερο ρυθμιστή, την στιγμή που η Σεαρά με νέα νίκη σήμερα θα κάνει το απόλυτο και θα έχει προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Ιντεπεντιέντε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η  θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην 1η θέση η Σεαρά με έξι βαθμούς, τρεις για την Ιντεπεντιέντε, ενώ από ένα τόσο η Λα Γκουάιρα (Βενεζουέλα), όσο και η Χενεράλ Καμπαγέρο (Παραγουάη).

Ισοπαλία με 1-1 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας τη Λα Γκουάιρα, ενώ 0-2 ακολούθως στην Αργεντινή από την Ιντεπεντιέντε, με την Χενεράλ Καμπαγέρο να δείχνει με το καλημέρα πως θα παίξει περισσότερο ρυθμιστικό ρόλο και θα αρκεστεί στην ικανοποίηση της συμμετοχής στην φάση των ομίλων. Έξι ματς χωρίς νίκη γενικότερα σε όλες τις διοργανώσεις, μετά και το πρόσφατο 2-3 φιλοξενώντας την Ολίμπια, στο οποίο μάλιστα κατάφερε να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι ενώ μέχρι το εξήντα πέντε ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ. Στην τελευταία θέση επίσης του πρωταθλήματος Απερτούρα, ενώ στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» της Ασουνσιόν το σημερινό ματς και όχι στην φυσική της έδρα το «Λεάντρο Οβελάρ».

Στην άλλη πλευρά, σπουδαίο 2-1 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ιντεπεντιέντε, ενώ πολύτιμο 2-0 ακολούθως στην Βενεζουέλα με τη Λα Γκουάιρα, με την Σεαρά με έξι βαθμούς και με μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ένα προβάδισμα μάλιστα, που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν καταφέρει να πάρει το τρίποντο στο σημερινό ματς και την ίδια ώρα η Ιντεπεντιέντε έχει απώλεια βαθμών στην Βενεζουέλα με τη Λα Γκουάιρα. Εντός συνόρων, σπουδαίο 3-2 στην πρεμιέρα στην έδρα της Παλμέιρας, μετριάζοντας όμως τις εντυπώσεις με το 1-3 που ακολούθησε φιλοξενώντας τη Μποταφόγκο, ενώ 2-0 στην έδρα της 2ης κατηγορίας Τομπένσε για το κύπελλο.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Χενεράλ Καμπαγέρο με ομάδα της Βραζιλίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη για την Σεαρά στην Παραγουάη.

Εκτίμηση μου, πως αν η Σεαρά θέλει την 1η θέση, θα πρέπει να πάρει το σημερινό ματς, για να μην πετάξει ουσιαστικά στα σκουπίδια τόσο το σπουδαίο 2-1 με την Ιντεπεντιέντε, την βασική της δηλαδή αντίπαλο για την πρωτιά του ομίλου, όσο και το πολύτιμο 2-0 στην Βενεζουέλα με τη Λα Γκουάιρα. Το πρόγραμμα μάλιστα την εξυπηρετεί, καθώς παίζει με την Ιντεπεντιέντε στην Αργεντινή την τελευταία αγωνιστική και θα έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» νωρίτερα και να πάει αδιάφορη στην έδρα της αντιπάλου της. Δεδομένο βέβαια πως η Χενεράλ Καμπαγέρο θα παίξει για την τιμή της και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά είναι ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι και ελπίζω να μην κάνει την ζημιά στους βραζιλιάνους.

Εκτίμηση:  2

(Visited 320 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x