ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Αντοφαγκάστα – Λίγκα Κίτο

Κόπα Σουνταμερικάνα: Αντοφαγκάστα – Λίγκα Κίτο
Spread the love

Η 4η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Αντοφαγκάστα να παίζει τα ρέστα της στο σημερινό ματς, την στιγμή που η Λίγκα Κίτο πολύ πιθανό να βρεθεί στην 1η θέση, ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα την ίδια ώρα του ντέρμπι ανάμεσα στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και τη Ντεφένσα.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η  θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Να τονιστεί επίσης, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα τέρματα εκτός έδρας. Έξι βαθμούς για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και τη Λίγκα Κίτο, ενώ από τρεις για τη Ντεφένσα και την Αντοφαγκάστα.

Ξεκίνημα με δύο ήττες για την Αντοφαγκάστα, με το 1-3 της πρεμιέρας φιλοξενώντας τη Ντεφένσα και το βαρύ 0-4 ακολούθως στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ από την σημερινή της αντίπαλο, να την ρίχνουν με το καλημέρα στο καναβάτσο. Παρόλα αυτά, η ανατροπή που πραγματοποίησε με δύο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο στο ανέλπιστο 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε την έβαλαν και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης, αρκεί βέβαια να επικρατήσει και στο σημερινό ματς. Στον αντίποδα, βαρύ 0-4 στην πρεμιέρα στην Γκοϊανία από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, με τη Λίγκα Κίτο όμως να «απαντάει» με 4-0 φιλοξενώντας την Αντοφαγκάστα και να μοιράζεται πλέον την 1η θέση με την ομάδα της Γκοϊανίας, μετά το σπουδαίο 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Τίτο Τοματζέλο» του Μπουένος Άιρες σε βάρος της Ντεφένσα.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Αντοφαγκάστα με ομάδα του Εκουαδόρ, ενώ μία νίκη, μία ισοπαλία και εννέα ήττες για τη Λίγκα Κίτο, στις 11 προηγούμενες επισκέψεις της στην Χιλή. Άξιο αναφοράς, πως η μοναδική της νίκη ήταν το 1-0 του 2004 σε βάρος της Κομπρελόα.

Βασικός στόχος για την Αντοφαγκάστα είναι η παραμονή, καθώς βρίσκεται χαμηλά στο πρωτάθλημα της Χιλής. Παρόλα αυτά, πεισματάρα ως ομάδα και δεν θα δείξει αδιαφορία στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις η Λίγκα Κίτο, παραμένοντας όμως απρόβλεπτη.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 389 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x