ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Νασιονάλ – Μπραγκαντίνο   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Νασιονάλ – Μπραγκαντίνο   
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 3ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες και μεγάλο ματς στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» του Μοντεβιδέο, καθώς η Νασιονάλ και η Μπραγκαντίνο θέλουν νίκη στη μεταξύ τους μονομαχία και ταυτόχρονα «δώρο» της Εστουδιάντες στην έδρα της Βέλεζ, για να βρεθούν στην φάση των «16».

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και μετά τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Στην 1η θέση του 3ου ομίλου η Εστουδιάντες με 13 βαθμούς, πέντε τόσο για τη Μπραγκαντίνο όσο και την Βέλεζ, ενώ στην 4η με τέσσερις η Νασιονάλ Μοντεβιδέο.

Οδυνηρό το 2-3 της προτελευταίας αγωνιστικής στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» από την Βέλεζ, καθώς με το αποτέλεσμα αυτό η Νασιονάλ όχι μόνο βρέθηκε στην 4η θέση, αλλά δεν της είναι αρκετή σήμερα η νίκη κόντρα στη Μπραγκαντίνο. Ένα ματς, στο οποίο η Νασιονάλ ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι στο ενενήντα και στο οποίο όμως είδε την Βέλεζ να φτάνει στο 2-3 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Με νίκη σήμερα θα βρεθεί στους «16» αν την ίδια ώρα η Βέλεζ δεν κερδίσει στην έδρα της την αδιάφορη Εστουδιάντες, ενώ θα «υποβιβαστεί» στο Κόπα Σουνταμερικάνα, σε περίπτωση επικράτησης της ομάδας του Μπουένος Άιρες. Με ισοπαλία στο σημερινό ματς, για να τερματίσει στην 3η θέση και να συνεχίσει στο Κόπα Σουνταμερικάνα, θα πρέπει να ηττηθεί την ίδια ώρα η Βέλεζ.

Στην άλλη πλευρά, καταστροφικό το εντός 0-1 της προτελευταίας αγωνιστικής από την αδιάφορη Εστουδιάντες, καθώς έβαλε τη Μπραγκαντίνο σε περιπέτειες. Με νίκη σήμερα είναι στους «16», ακόμα και αν κερδίσει η Βέλεζ, αρκεί να μην καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά τερμάτων, ενώ η Μπραγκαντίνο παίρνει την πρόκριση και με ισοπαλία, αν η ομάδα του Μπουένος Άιρες δεν επικρατήσει της αδιάφορης Εστουδιάντες. Με ήττα λογικά θα μείνει στην 4η θέση, ενώ μόνο σενάριο που την φέρνει στην 3η θέση, να ηττηθεί την ίδια ώρα και η Βέλεζ και να μην καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά τερμάτων.

Προϊστορία: Έντεκα νίκες για τη Νασιονάλ, οκτώ ισοπαλίες και δεκατρείς ήττες, σε 32 εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες της Βραζιλίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για τη Μπραγκαντίνο στην Ουρουγουάη.

Λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο αναμένεται να πέσουν κορμιά, καθώς οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται πρωτίστως για την πρόκριση, αλλά στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν τα νέα από το Μπουένος Άιρες την ίδια ώρα δεν είναι καλά και για την 3η θέση που θα τους δώσει την παρηγοριά του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 332 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x