ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

UEFA Nations League : Ισπανία- Πορτογαλία ( 2ος όμιλος)

UEFA Nations League : Ισπανία- Πορτογαλία ( 2ος όμιλος)
Spread the love

Στο Estadio Benito Villamarin διεξάγεται απόψε ίσως το πιο εμπορικό παιχνίδι στην πρεμιέρα της νεοφερμένης διοργάνωσης ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Οι δυο αυτές ισχυρές και εστεμμένες εθνικές ομάδες κληρώθηκαν μαζί έχοντας επίσης στο ίδιο γκρουπ την Ελβετία και την Τσεχία.

Οι Ισπανοί θυμίζω πως βρέθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης το 2020-21 αφού στα ημιτελικά επικράτησαν της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας αλλά στον τελικό που διεξαχθεί στο Μιλάνο έχασαν από την Γαλλία με 2-1.

Ο Λουίς Ενρίκε θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια που έχει να δώσει μέσα στον μήνα , αρχής γενομένης από απόψε, καταστρώνοντας συνάμα τα πλάνα του ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Εκεί οι Φούριας Ρόχας έφτασαν άνετα αφού στον προκριματικό γύρο μάζεψαν 19 βαθμούς σε 8 παιχνίδια και ευελπιστούν σε μια πραγματικά μεγάλη διάκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε επίπεδο Euro το 2014 έμειναν εκτός ομίλων, το 2016 μέχρι τους “16”, ενώ το 2020 έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά αποδεικνύοντας την πρόοδο που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια σε εθνικό επίπεδο.

Στα δυο πιο πρόσφατα φιλικά παιχνίδια τους τον Μάρτιο αρχικά επικράτησαν με 2-1 της Αλβανίας και ακολούθως με το ευρύ 5-0 της Ισλανδίας και πλέον αν κερδίσουν και απόψε θα “χτίσουν” ένα νικηφόρο σερί σε πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Πορτογάλοι θα είναι στα τελικά του Κατάρ μετά το 3-1 επί της Τουρκίας στα ημιτελικά των πλέι οφ και το 2-0 επί των Σκοπίων στον αντίστοιχο τελικό.

Ο Φερνάντο Σάντος είδε την εθνική του ομάδα να έχει μια σχετικά εύκολη κλήρωση αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Γκάνα, την Ουρουγουάη και την Νότιο Κορέα στην φάση των ομίλων τον Νοέμβριο στα τελικά του Κατάρ κάτι που σημαίνει πως η πρόκριση στα νοκ άουτ είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Η κατάκτηση του τροπαίου , έστω και στο τελευταίο … ταγκό του GR7 , σύμφωνα με δηλώσεις του Σάντος, δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στα 2/3 τελευταία Μουντιάλ έχει αποκλειστεί από την φάση των “16” ενώ ο 67χρονος Ομοσπονδιακός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει και αυτός τα ματς του Ιουνίου για το Nations League ως τεστ ενόψει του Μουντιάλ.

Προϊστορία: Οι δυο αυτές εθνικές ομάδες έχουν φέρει ισάριθμες “λευκές” ισοπαλίες στα αντίστοιχα πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια τον Οκτώβριο του 2020 και τον Ιούνιο του 2021 ενώ ισοπαλία είχαν φέρει και στο Μουντιάλ του 2018 αλλά με το χορταστικό 3-3.

* Με το ανάλογο ρίσκο μια πιθανή ισοπαλία σε απόδοση 3,50 θα είναι και εδώ η επιλογή μου. Στα ειδικά στοιχήματα θα πάρω τον Μπρούνο Φερνάντες να έχει 1+ προσπάθειες στην αντίπαλη εστία και τους: Πέπε- Μπουσκετς να αντικρίσουν κίτρινη κάρτα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ

(Visited 498 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x