ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μπαράζ Παγκοσμίου Κυπέλλου: Αυστραλία – Περού  

Μπαράζ Παγκοσμίου Κυπέλλου: Αυστραλία – Περού  
Spread the love

Στο «Αχμάντ Μπιν Αλί» του Κατάρ, το μπαράζ ανάμεσα στην Αυστραλία και το Περού για την πρόκριση στο Μουντιάλ, σημειώνοντας, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Γεμάτη άγχος και πίεση η πορεία της Αυστραλίας από την αρχή των προκριματικών μέχρι το σημερινό μπαράζ, ξεκινώντας από το ότι τερμάτισε με αρκετές περιπέτειες στην 3η θέση του 2ου ομίλου της Ασιατικής ζώνης, πίσω από την Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία και στο +1 μόλις από το μαχητικό Ομάν. Στο «Αχμάντ Μπιν Αλί» και το μπαράζ που προηγήθηκε με την 3η του 1ου ομίλου της Ασιατικής ζώνης, ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Πέμπτη που μας πέρασε, στο οποίο η Αυστραλία άνοιξε το σκορ στο πεντηκοστό τρίτο λεπτό, με κοντινό πλασέ του μέσου της Σαν Πάουλι, Τζάκσον Ιρβάιν. Άμεση πάντως η «απάντηση» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το 1-1 στο πενήντα επτά, με έναν άλλο «Γερμανό» όμως, το μέσο Αϊντίν Χρούστιτς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να διαμορφώνει το 2-1 για την Αυστραλία, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ένας παίκτης που πριν λίγες μέρες κατέκτησε με την ομάδα του το Γιουρόπα Λιγκ, ο οποίος μάλιστα ευστόχησε από τα 11 βήματα στην διαδικασία των πέναλτι και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο κατά σειρά, στο 5-4 στον τελικό με την Ρέιντζερς.

Στην άλλη πλευρά οι «Ίνκας», θα προσπαθήσουν σήμερα να βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 2018 και τα γήπεδα της Ρωσίας, εκεί πάντως, όπου αποκλείστηκαν στην φάση των ομίλων, κυρίως λόγω του άτυχου 0-1 στο πρώτο ματς με την Δανία. Άξιο αναφοράς πάντως, πως παρά τον αποκλεισμό της, η ομάδα του 64χρονου Αργεντινού, Ρικάρντο Γκαρέκα, άφησε καλές εντυπώσεις, καθώς ακολούθησε το 1-1 με τη μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και το 2-0 σε βάρος της σημερινής της αντιπάλου, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για να την στείλουν στην φάση των «16». Πολύ καλή, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία του Περού και στο Κόπα Αμέρικα που ακολούθησε, εκεί όπου ηττήθηκε 0-1 στα ημιτελικά από την διοργανώτρια Βραζιλία, ενώ το επιστέγασμα όλης αυτής της αναγέννησης των «Ίνκας», με αρχιτέκτονα φυσικά τον Γκαρέκα, μετουσιώθηκε στην 5η θέση στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ. Πολύ μεγάλη επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς πως Βραζιλία και Αργεντινή δεν είχαν αντίπαλο και πως οι «Ίνκας» είδαν την πλάτη επίσης μόνο της σπουδαίας Ουρουγουάης και της σκληροτράχηλης αλλά πάντα υπολογίσιμης ομάδας του Εκουαδόρ, αφήνοντας πίσω τους ανώτερους, θεωρητικά, αντιπάλους, όπως η Κολομβία και η Χιλή.

Προϊστορία: Το 2-0 σε βάρος της Αυστραλίας στο γήπεδο της Σότσι το 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι και το σκορ  στο μοναδικό επίσημο ματς ανάμεσα στην ομάδα του Περού και την σημερινή του αντίπαλο σε ουδέτερη έδρα για την τελευταία δεκαετία.

Από σαράντα κύματα η πορεία της Αυστραλίας μέχρι το σημερινό μπαράζ, εκτιμώντας όμως, πως τα «καγκουρό» θα πρέπει να ξεπεράσουν το ταβάνι τους και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα τους, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν την έκπληξη με την σκληροτράχηλη ομάδα του Περού.

Εκτίμηση:  2

(Visited 367 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x