ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εμελέκ – Ατλέτικο Μινέιρο  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Εμελέκ – Ατλέτικο Μινέιρο  
Spread the love

Στο «Τζορτζ Κάπγουελ» της πόλης Γκουαγιακίλ, η πρώτη μονομαχία της τοπικής Εμελέκ και της πρωταθλήτριας Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο, για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο Μπέλο Οριζόντε.

Αξίζει να τονιστεί, πως στην φάση των «16» δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Στην 2η θέση του 1ου ομίλου η Εμελέκ, «κλέβοντας» την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 7-0 στο «Τζορτζ Κάπγουελ» της αδιάφορης Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο (Βολιβία) και εκμεταλλεύτηκε την βαριά ήττα της Ντεπορτίβο Τάτσιρα (Βενεζουέλα) στην Βραζιλία από την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας. Εντός συνόρων, στην 6η θέση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος και το -7 από την κορυφή και τη «μισητή» συμπολίτισσα Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ. Στον αντίποδα, στην 1η θέση του 4ου ομίλου η Ατλέτικο Μινέιρο, παρά το γεγονός πως ισοβάθμησε με τη Ντεπόρτες Τολίμα, ανεξάρτητα μάλιστα του ότι ηττήθηκε 1-2 την τελευταία αγωνιστική από την ομάδα της Κολομβίας. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 3-2 του πρωταθλήματος την Κυριακή που μας πέρασε φιλοξενώντας την Φορταλέζα, στο οποίο επέστρεψε από 0-2 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και βρέθηκε στο -6 από την πρωτοπόρο Παλμέιρας.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Εμελέκ, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες, σε 21 συνολικά ματς φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας, ενώ δύο επισκέψεις στο παρελθόν για την Ατλέτικο Μινέιρο στο Εκουαδόρ, κόντρα μάλιστα στην ίδια αντίπαλο, την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 2-3 το 2016, ενώ 1-1 στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 380 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x