Uncategorized

Νορβηγία: Χάουγκεσουντ – Μόλντε  

Νορβηγία: Χάουγκεσουντ – Μόλντε  
Spread the love

Με στόχο την έκπληξη αλλά και να απομακρυνθεί ταυτόχρονα από την επικίνδυνη ζώνη η Χάουγκεσουντ, ενώ να διατηρήσει την απόσταση που έχει από τους διώκτες της και πετύχει μια νίκη ψυχολογίας ενόψει του επαναληπτικού με την Βόλφσμπεργκερ στην Αυστρία η Μόλντε.

Τρία συνεχόμενα πολύτιμα τρίποντα για την Χάουγκεσουντ στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν,  επικρατώντας 3-1 στην έδρα της τόσο της Σάρπσμποργκ όσο και της Γιέρβ, της πρώτης μάλιστα με  ανατροπή, ενώ δραματικό τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-1 την περασμένη εβδομάδα στο «Κόλορ Λάιν» της Αάλεσουντ σε βάρος της ομώνυμης ομάδας. Σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς στην έδρα της Αάλεσουντ, στο οποίο η Χάουγκεσουντ άνοιξε τελικά το σκορ στο ογδοηκοστό πρώτο λεπτό, με πλασέ του Σενεγαλέζου επιθετικού Ντιούρ από το ύψος περίπου του πέναλτι. Άμεση η «απάντηση» πάντως για τους γηπεδούχους, με το 1-1 στο ογδόντα τρία, με την πιο τυχερή όμως Χάουγκεσουντ να διαμορφώνει το 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού προηγουμένως η Αάλεσουντ είχε ένα οριζόντιο δοκάρι στο ενενήντα. Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Χάουγκεσουντ, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο επιθετικός Σάμουελσεν.

Στην άλλη πλευρά, αγχωτικό 3-2 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της ουραγού Κρίστιανσουντ, με τη Μόλντε να πανηγυρίζει την πέμπτη της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, αφού όμως χρειάστηκε να πραγματοποιήσει την ανατροπή ή να  επιστρέψει αν προτιμάτε από το 0-2 του δέκατου έκτου λεπτού. Κάτι όμως που δεν κατάφερε την Πέμπτη που μας πέρασε στο 0-1 φιλοξενώντας την Βόλφσμπεργκερ, στην πρώτη μονομαχία τους για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, έχοντας πλέον δύσκολη αποστολή στον επαναληπτικό στην Αυστρία. Τέσσερις οι βαθμοί που την χωρίζουν από τη Μπόντο Γκλιμτ, μάλιστα με ένα αγώνα λιγότερο, μετά το χθεσινό οδυνηρό 2-2 της πρωταθλήτριας Νορβηγίας φιλοξενώντας την Χαμ Καμ και πέντε από την 3η στον βαθμολογικό πίνακα Λίλεστρομ. Έξι νίκες επίσης και δύο ισοπαλίες για τη Μόλντε, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Άκερ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Χάουγκεσουντ, πέντε για τη Μόλντε και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Τρεις συνεχόμενες νίκες όπως προαναφέρθηκε για την Χάουγκεσουντ, αλλά επικράτησε δύο ομάδων της επικίνδυνης ζώνης και μίας που βρίσκεται χαμηλότερα από αυτή στον βαθμολογικό πίνακα, αντιπάλων ουσιαστικά στα δικά της επίπεδα, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει τις επιτυχίες της. Παρ’ όλα αυτά, η Μόλντε είναι σε άλλο ταβάνι και αν είναι προσεκτική σήμερα, θα πανηγυρίσει το έκτο της συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.713 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x