Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσάμπιονς Λιγκ: Νάπολι- Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Νάπολι- Λίβερπουλ
Spread the love

Στον Ιταλικό Νότο και πιο συγκεκριμένα στο Στάδιο “Ντιέγκο Μαραντόνα” δοκιμάζεται απόψε η Λίβερπουλ απέναντι στην φορμαρισμένη Νάπολι και μια δυσμενή παράδοση που έχει στις αντίστοιχα τρεις πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο συγκεκριμένο γήπεδο και κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Οι Ναπολιτάνοι είναι έτοιμοι για την πρώτη τους εμφάνιση στην φάση των ομίλων στο Champions League από την σεζόν 2019/20 στοχεύοντας σε μια διάκριση αφού τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αποκλειστεί από τους “32” του Europa League με “θύτες” την Γρανάδα και την Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Σπαλέτι καλείται μεταξύ άλλων απόψε να προασπίσει και ένα αήττητο οχτώ εντός έδρας αγώνων στον θεσμό έχοντας καλή ψυχολογία μετά και την πρόσφατη επιτυχία τους επί της Λάτσιο (2-1) που τους διατήρησε στην κορυφή έστω και με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την περσινή κάτοχο Μίλαν.

Το golden boy της Γεωργίας ο Κβαρατσκέλια έχει κάνει αίσθηση στην εκκίνηση του Καμπιονάτο και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει απόψε και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι: Οσιμέν- Λοζάνο έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις αλλά εάν δεν είναι έτοιμοι για την 11άδα απόψε θα δούμε στις θέσεις τους, τους: Πολιτάνο- Ρασπαντόρι.

Οι ρεντς έχασαν πολλές ευκαιρίες στο ντέρμπι του Merseyside αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Πίκφορντ που έπιανε και τα … άουτ.

Υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για την αφλογιστία του Μο Σαλάχ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με την παρουσία του Νούνιες στο “9” ο Αιγύπτιος καλείται να παίξει πιο πολύ στα άκρα και δεν πατάει τόσο πολύ περιοχή όσο πέρσι.

Από την άλλη πλευρά είναι σίγουρο πως ο Ντίας όσο καλός και ποιοτικός παίκτης να είναι δεν μπορεί να κάνει στο γήπεδο την δουλειά που έκανε πέρσι ο Μανέ.

Στην μεσαία γραμμή οι απουσίες ( Χέντερσον, Κειτά, Τσάμπερλεϊν και Τιάγκο) είναι πολλές και σημαντικές ενώ και στα μετόπισθεν τα κενά δεν είναι λίγα και συνήθως σώζει τις επικίνδυνες καταστάσεις ο φορμαρισμένος Άλισον.

Την ίδια ώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη δεν έχουν κερδίσει καμία από τις τρεις φετινές “εξορμήσεις” τους ( Φουλαμ 2-2, Μάντσεστερ.Γ 2-1, Έβερτον 0-0) στο Αγγλικό πρωτάθλημα αλλά επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρσι μέτρησαν ένα εντυπωσιακό 6/6 σε 2ιπλα στην διοργάνωση πριν πέσουν πάνω στην μετέπειτα κάτοχο του θεσμού Ρεάλ.

Προϊστορία: Η Λίβερπουλ δεν έχει καν σκοράρει στις τρεις πιο πρόσφατες “επισκέψεις” της στο “Ντιέγκο Μαραντόνα”. Το 2010 είχε αποσπάσει “λευκή” ισοπαλία για το Europa League και το 2018 και 2019 είχε χάσει με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα για το Champions League.

* Με βάση το momentum και την πρόσφατη παράδοση βλέπω την Λίβερπουλ να ζορίζεται απόψε. Ρισκάρω μόνο με την ισοπαλία στο ημίχρονο σε απόδοση 2,25.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ Ημίχρονο

(Visited 723 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x