Europa League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουρόπα Λιγκ: Ζυρίχη – Άρσεναλ

Γιουρόπα Λιγκ:  Ζυρίχη – Άρσεναλ
Spread the love

Από την Ζυρίχη ξεκινά το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Άρσεναλ με τους “κανονιέρηδες” να φιλοδοξούν να φτάσουν μέχρι τέλους όπως δήλωσαν χθες τόσο ο Μιγκέλ Αρτέτα όσο και ο Γκράνιτ Τσάκα.

Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Καραμπάκ αφού με συνολικό σκορ: 5-4 έμειναν εκτός από τον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στην 2η την τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση είχαν επιτυχία αφού επικράτησαν εύκολα της Λίνφιλντ και της Χαρτς και βρίσκονται στην φάση των ομίλων για 5η φορά σε 11 χρόνια.

Οι 13 φορές πρωταθλητές Ελβετίας δεν κατάφεραν να περάσουν στα νοκ άουτ τις σεζόν 2011-12, 2014-15 και 2016-17.

Ωστόσο στην τελευταία τους παρουσία , το 2018/19, επιτέλους έσπασαν το ρόδι φτάνοντας μέχρι τους “32” όπου τους άφησε εκτός η Νάπολι.

Εντός των τειχών η εκκίνηση τους είναι απογοητευτική αφού έχουν μείνει δίχως νίκη σε εφτά (!) αγώνες ενώ συνάμα έχουν υποστεί και τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες από Σιόν, Βασιλεία και Λουγκάνο.

Οι Λονδρέζοι θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί στην διοργάνωση όχι μόνο για να βγάλουν αντίδραση μετά την πρόσφατη και “παρθενική” τους ήττα στο νέο πρωτάθλημα από την Μάντσεστερ.Γ ( 1-3) αλλά κυρίως επειδή έχουν μεγάλες φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου αναφορικά στην φετινή σεζόν και το Europa League.

Μην ξεχνάμε πως έχουν φτάσει το 2019 μέχρι και τον τελικό όπου έχασαν από την συμπολίτισσα Τσέλσι ( 4-1) ενώ το 2021 έπαιξαν μέχρι και τα ημιτελικά.

Ο Αρτέτα θα κάνει κάποιες αλλαγές στην 11άδα του απόψε με τον Χόλντινγκ να παίρνει την θέση του Μπεν Γουάιτ και τον Ενκέτια αυτή του Ζεσούς ενώ την ίδια ώρα δεν μπορεί να υπολογίζει στους “λαβωμένους”: Εμίλ Σμιθ Ρόου, Σέντρικ Σοάρες, Μοχάμεντ Ελνενί, Ρέις Νίλσον και στον Τόμας Πάρτεϊ.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ξανά στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Εκτιμώ πως η Άρσεναλ θα μπει με πατημένο γκάζι και θα εκμεταλλευτεί το κακό momentum των Ελβετών. Σε combo εδώ το 2ιπλο με τα πάνω από δυο τέρματα σε απόδοση 1,65. Αρκετή τύχη έχουν και τα πάνω από 9 κόρνερ σε απόδοση 1,85.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Over 2,5

(Visited 487 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x