ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Ρίο Άβε – Μπράγκα  

Πορτογαλία: Ρίο Άβε – Μπράγκα  
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στην Πορτογαλία, με τη νεοφώτιστη Ρίο Άβε να ψάχνει την έκπληξη, αλλά και να παραμείνει αήττητη ταυτόχρονα για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική, την στιγμή που με νίκη η Μπράγκα θα βρεθεί εκ νέου στην 2η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα.

Ισοπαλία με 1-1 την περασμένη εβδομάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι νεοφώτιστων με την Τσάβες, με την Ρίο Άβε αήττητη για τρίτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα, μετά το 2-2 στο Εστορίλ με την ομώνυμη ομάδα και το εντυπωσιακό 3-1 φιλοξενώντας την Πόρτο. Μπροστά στο σκορ η Τσάβες στη μεταξύ τους μονομαχία στο τριάντα δύο, ενώ σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια, περισσότερες πάντως και πιο σημαντικές για τους γηπεδούχους. Με σύμμαχο την τύχη πάντως στο φινάλε η Ρίο Άβε, καθώς «τιμώρησε» ουσιαστικά τους γηπεδούχους με ένα εντός περιοχής σουτ του Ασεβέδο στις καθυστερήσεις και ενώ λίγο πριν την ισοφάριση η Τσάβες είχε ένα εξ επαφής οριζόντιο δοκάρι.

Στην άλλη πλευρά, δραματικό 1-0 την περασμένη εβδομάδα στο ντέρμπι μίσους φιλοξενώντας την Γκιμαράες, με τη Μπράγκα να πανηγυρίζει την τέταρτη της συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ντέρμπι με την Γκιμαράες, με σπουδαιότερη το χαμένο πέναλτι της Μπράγκα στο πενήντα οκτώ,  η οποία κατάφερε να λυγίσει τελικά την αντίπαλο της, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Μπράγκα μάλιστα θα μπορούσε να έχει το απόλυτο αν δεν ήταν άτυχη στο 3-3 της πρεμιέρας του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Σπόρτινγκ, ενώ με το δεξί στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επικράτησε μεσοβδόμαδα 2-0 στην Σουηδία της Μάλμε.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ρίο Άβε, δύο για τη Μπράγκα και τρεις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Βίλα Ντο Κόντε σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ).

Ιδιαίτερα παραγωγική και σε καλή κατάσταση γενικότερα η Μπράγκα, με τα παραπάνω πάντως να μην δικαιολογούν την χαμηλή σχετικά τιμή που την συνοδεύει, ειδικά κόντρα σε ένα αξιόμαχο και χωρίς πίεση αντίπαλο, ειδικότερα όταν προβληματίζεται αρκετά την τελευταία δεκαετία στην Βίλα Ντο Κόντε.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.592 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x