ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ- Άγιαξ

Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ- Άγιαξ
Spread the love

Στο Anfield υπάρχει έκδηλη ανησυχία στους φίλους και οπαδούς των ρεντς αφού η εικόνα των πρωταθλητών Αγγλίας του 2020 είναι από την έναρξη της φετινής σεζόν απογοητευτική. Στον αντίποδα ο Άγιαξ “πετάει φωτιές” και απειλεί ακόμη και με 2ιπλο.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η πιο βαριά ήττα στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ που βίωσαν την περασμένη εβδομάδα στον Ιταλικό Νότο από την Νάπολι με 1-4.

Σε εκείνο το ματς οι Ναπολιτάνοι χτύπησαν την αντίπαλο τους εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια το μεγάλο τους “όπλο”. Την ταχύτητα και το πολύ γρήγορο transition από την άμυνα στην επίθεση ειδικά όταν ανακτούσαν την μπάλα από τον αντίπαλο. Θεωρητικά οι ρεντς έπρεπε να υπερέχουν σε αυτόν τον τομέα αλλά πρακτικά δεν ίσχυσε στο γρασίδι αφού οι παίκτες του Σπαλέτι ήταν πιο γρήγοροι και στην ανάπτυξη τους αλλά και στο περιβόητο transition.

Οι αρκετές απουσίες λαβωμένων παικτών , ειδικά στην μεσαία γραμμή είναι ένα ισχυρό άλλοθι για την ομάδα του Κλοπ που δεν θα έχει ούτε στο ματς κόντρα στον Άγιαξ στην διάθεση του, τους: Κονατέ, Χέντερσον, Τζόουνς, Κειτά, Τσάπερλεϊν, Κάλεχερ και τον Φάμπιο Καρβάλιο.

Ως εκ τούτου αναμένεται να ξεκινήσει βασικός ο Τιάγκο δίπλα στους: Φαμπίνιο, Έλλιοτ ενώ μπροστά η τριάδα θα αποτελείται από τους: Σαλάχ, Ντίας και Νούνεζ.

Την ίδια ώρα ο Άγιαξ βρίσκεται σε τοπ φόρμα και αφού έχει κερδίσει και στα εφτά φετινά παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιπλέον τα πέντε από αυτά τα έχει κερδίσει με μηδέν παθητικό ενώ την ίδια ώρα έχει σκοράρει 16 γκολ.

Μάλιστα εάν υπολογίσουμε και το πρόσφατο 4-0 επί της Ρέιντζερς ήδη μετράνε εφτά διαδοχικές νίκες στην φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ με τέρματα: 24-5.

Δεν έχουν αναφερθεί απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε το κλασικό “4-3-3” με τους: Τάντιτς, Μπέργουϊν και Μοχάμεντ Κούντους στην επίθεση.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ξανά στην φάση των ομίλων το 2020 με τους ρεντς να νικούν με το ίδιο σκορ: 1-0 εντός και εκτός έδρας.

* Κόντρα στην Ρέιντζερς ο Άγιαξ είχε μέση απόσταση εκκίνησης του πρέσινγκ στα 52,7 μέτρα από το δικό του τέρμα ( η υψηλότερη από κάθε άλλη ομάδα στην τρέχουσα διοργάνωση) κάτι που θα δημιουργήσει σίγουρα θέμα στην φετινή Λίβερπουλ ή οποία δυσκολεύεται πολύ στην μεσαία γραμμή και στην ανάπτυξη αλλά και στην άμυνα. Με το ανάλογο ρίσκο πάω στο Χ2 ( 2,55) αλλά και στο Over 1,5 γκολ Άγιαξ ( 2,57).

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2

(Visited 557 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x