ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Ντόρτμουντ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Ντόρτμουντ
Spread the love

Με κεντρικό πρόσωπο τον Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος θα κληθεί πολύ γρήγορα στην έναρξη της σαιζόν να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα οι “πολίτες” θέλουν να συνεχίσουν με πατημένο το γκάζι απέναντι σε μια Ντόρτμουντ που ναι μεν ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά είναι ιδιαίτερα ασταθής και σε αυτό το επίπεδο συνήθως το πληρώνεις ακριβά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ουσιαστικά θα έχει στην 11άδα της απόψε όχι έναν αλλά δυο πρώην της Ντόρτμουντ αφού εκτός από τον Έρλινγκ Χάαλαντ που δικαίως είναι το σημείο αναφοράς ( 12 γκολ ήδη στον φετινό λογαριασμό του με την νέα του ομάδα) υπάρχει ο Ελβετός αμυντικός Ακάνζι που ήλθε στο φινάλε των μεταγραφών για να καλύψει το κενό του τραυματία Λαπόρτ.

Αναφορικά με τις απουσίες εκτός από τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό εκτός δράσης είναι και οι: Κάιλ Γουόκερ- Τζόν Στόουνς.

Η Μ.Σιτι απόλαυσε μια εβδομάδα δίχως αγωνιστική δράση λόγω του πένθους από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ και καλείται απόψε να διευρύνει το αήττητο ρεκόρ των 7 αγώνων από την εκκίνηση της σεζόν έχοντας σκοράρει συνάμα τουλάχιστον 3 γκολ ανά 90λεπτο σε καθένα από τα τέσσερα πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της.

Η Ντόρτμουντ είχε μια εύκολη πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα αφού επικράτησε με 3-0 της Κοπεγχάγης εντός έδρας με τους: Ρόις, Γκερέιρο και Μπέλιγχαμ να βρίσκουν δίχτυα. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού έχασαν με το βαρύ και καθαρό 0-3 από την Λειψία μόλις την περασμένη αγωνιστική για το πρωτάθλημα.

Η ήττα από τους “Ταύρους” τερμάτισε μια σειρά τριών διαδοχικών νικών με μηδέν παθητικό σε όλες τις διοργανώσεις και καλείται απόψε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να αποτρέψει τουλάχιστον μια 3η διαδοχική εκτός έδρας ήττα στον θεσμό.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους επίσημα και φιλικά παιχνίδια αφού σε 7 αναμετρήσεις μετράνε από τρεις νίκες η κάθε μια και μοιράζονται μια ισοπαλία.

* Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τα δυο γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε τα 25 σε 20 αγώνες στην διοργάνωση. Εκτιμώ πως απόψε απέναντι στην αδύναμη άμυνα της πρώην του ομάδας θα βρει δίχτυα. Ωστόσο επειδή η απόδοση για Anytime είναι στα τάρταρα ( 1,30) θα ρισκάρω με 1ος ή τελευταίος με την ισόποση απόδοση του 2,65.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1ος / τελευταίος σκόρερ στο 90λεπτο ο Έρλινγκ Χάαλαντ

(Visited 473 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x