Uncategorized

Μεξικό: Ατλέτικο Σαν Λουίς – Πατσούκα

Μεξικό: Ατλέτικο Σαν Λουίς – Πατσούκα
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Απερτούρα και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Αλφόνσο Λάστρας Ραμίρες» του Σαν Λουίς, ανάμεσα στην τοπική Ατλέτικο και την Πατσούκα.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης τετράδας, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα θα βρεθούν απευθείας στα προημιτελικά των πλέι οφ. Οι ομάδες επίσης από την 5η έως και την 12η θέση, θα ξεκινήσουν από τον 1ο γύρο των πλέι οφ.

Σπουδαίο 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Άτλας, με το οποίο η Ατλέτικο Σαν Λουίς όχι μόνο βρέθηκε στην 9η θέση και σε τροχιά πλέι οφ, αλλά απέκτησε ταυτόχρονα μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη στην ειδική βαθμολογία. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Άτλας στο σαράντα, με την Ατλέτικο Σαν Λουίς όμως να εκμεταλλεύεται ένα μπλακ άουτ της αντιπάλου της στο πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου και με δύο τέρματα στο εξήντα και το εξηκοστό πέμπτο λεπτό να πραγματοποιεί την ανατροπή. Το ματς άνοιξε στην συνέχεια, όπως αναμενόταν, μετά το 2-1, με την Άτλας να ρισκάρει και την Ατλέτικο Σαν Λουίς να την «τιμωρεί» και να «καθαρίζει» τρία λεπτά πριν το φινάλε. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Ατλέτικο Σαν Λουίς, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, ήττα με 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Χουάρες, με θετικό πάντως για την Πατσούκα πως διατηρήθηκε, έστω και οριακά στην πρώτη τετράδα. Πίσω στο σκορ στο ματς στην έδρα της Χουάρες στο τρίτο λεπτό, με το 1-1 όμως από την Πατσούκα στο δέκα. Φλύαρη ακολούθως η Πατσούκα, παρά το γεγονός πως είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, βλέποντας μάλιστα την αντίπαλο της να βρίσκει για δεύτερη φορά το δρόμο για τα δίχτυα, στο τεσσαρακοστό τρίτο λεπτό. Ευκαιρίες εκατέρωθεν ακολούθως στο δεύτερο ημίχρονο, με το σκορ όμως να μην αλλάζει, σημειώνοντας πως η Χουάρες είχε ένα οριζόντιο δοκάρι και η Πατσούκα δικαιολογημένα παράπονα για ένα πέναλτι που κακώς δεν της δόθηκε στο ογδοηκοστό λεπτό. Πιο συγκεκριμένα, ανατροπή του Αργεντινού επιθετικού Ιμπάνιες προ κενής εστίας, με τη μπάλα στην πτώση του να βρίσκει το χέρι του και να μπαίνει στα δίχτυα και τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ, αντί να καταλογίσει πέναλτι. Απόλυτη ισορροπία επίσης στο ρεκόρ της Πατσούκα, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της (2-2-2), ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο δεξιός μπακ Άλβαρες.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Ατλέτικο Σαν Λουίς, τρεις για την Πατσούκα και δύο ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλφόνσο Λάστρας Ραμίρες», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εκ πρώτης όψεως, η ισοπαλία μοιάζει να εξυπηρετεί και τις δύο ομάδες,  βλέποντας τα βαθμολογικά δεδομένα, χωρίς βέβαια να υπολογίσουμε τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα σημερινά ματς. Παρ’ όλα αυτά, πολύ πιθανό ο βαθμός να μην είναι αρκετός, αν αρχίσουμε να κάνουμε υπολογισμούς, καθώς την τελευταία αγωνιστική η Ατλέτικο Σαν Λουίς φιλοξενεί την Τίγκρες και η Πατσούκα θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μοντερέι. Ειδικό στοίχημα τερμάτων το ποντάρισμα μου, ελπίζοντας να έπραξα σωστά που αγνόησα την αρχική μου επιλογή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 810 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x