ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Αμέρικα Κάλι – Ντεπόρτες Τολίμα

Κολομβία: Αμέρικα Κάλι – Ντεπόρτες Τολίμα
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Αμέρικα Κάλι φιλοξενώντας στο «Πασκουάλ Γκερέρο» την απογοητευτική στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, Ντεπόρτες Τολίμα, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την εδραιώσει στην πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Αγχωτικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 2-0 την Κυριακή που μας πέρασε φιλοξενώντας την Πατριότας, με το οποίο η Αμέρικα Κάλι όχι μόνο βρέθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά άφησε πίσω της τις δύο ήττες που είχαν προηγηθεί, το 0-2 στο Μεντεγίν από την ομώνυμη ομάδα και το εντός 0-1 από την Περέιρα. Φλύαρη και άστοχη η Αμέρικα Κάλι στο 0-0 του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με την Πατριότας, αν και καλύτερη της αντιπάλου της, με το 1-0 όμως στο εξήντα, με την κοντινή προβολή του Αντράντε, όχι μόνο να διώχνει την πίεση, αλλά να κόβει ταυτόχρονα και τον βήχα των φιλοξενούμενων που είχαν αρχίσει να γίνονται απειλητικοί. Με αρκετούς χώρους μάλιστα μετά το 1-0, καθώς η Πατριότας ρίσκαρε για την ισοφάριση, «καθαρίζοντας» οριστικά με το κοντινό βολέ του Πέρες στο ογδόντα τέσσερα. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Αμέρικα Κάλι, σε έξι ματς στο Κλαουσούρα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Όνσε Κάλντας, με τη Ντεπόρτες Τολίμα να πανηγυρίζει το μόλις δεύτερο της τρίποντο στο φετινό Κλαουσούρα. Στην 15η θέση πάντως και το -7 από την πρώτη οκτάδα, με τη Ντεπόρτες Τολίμα να είναι γενικότερα η μεγάλη απογοήτευση του Κλαουσούρα, καθώς όχι μόνο φαίνεται πως χάνει το τρένο των πλέι οφ, αλλά γιατί δεν θυμίζει  σε τίποτα την ομάδα που έχασε στις λεπτομέρειες το πρωτάθλημα από την Ατλέτικο Νασιονάλ στον τελικό του Απερτούρα. Μία ισοπαλία επίσης και τέσσερις ήττες, σε πέντε ματς στο Κλαουσούρα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Αμέρικα Κάλι, μία για τη Ντεπόρτες Τολίμα και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πασκουάλ Γκερέρο».

Τρία μεγάλα ντέρμπι για την Αμέρικα στις τρεις αγωνιστικές που ακολουθούν, με την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Νασιονάλ, με την πρωτοπόρο Μιγιονάριος και τη «μισητή» Ντεπορτίβο Κάλι, με απόλυτα λογικό, πως θα στοχεύει στο τρίποντο με την προβληματική Ντεπόρτες Τολίμα. Τον αντίπαλο που είναι θεωρητικά ο πιο βατός αυτή την χρονική στιγμή σε αυτό το καρέ αγώνων.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.171 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x