ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Περέιρα  

Κολομβία: Μεντεγίν – Περέιρα  
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, με την ομώνυμη ομάδα να ψάχνει τη νίκη που θα της δώσει την ευκαιρία, ανάλογα φυσικά και με το σκορ, αν βέβαια τα καταφέρει, να βρεθεί έστω και οριακά στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Δύο συνεχόμενα εντός έδρας τρίποντα για τη Μεντεγίν στο πρωτάθλημα, με πρώτο το εντυπωσιακό σε εξέλιξη 4-3 σε βάρος της «μισητής» Ατλέτικο Νασιονάλ, έστω και αν ήταν τυπικά γηπεδούχος στο μεταξύ τους ντέρμπι, καθώς το «Ατανάσιο Χιραρντότ» αποτελεί κοινή έδρα και το προ δέκα περίπου ημερών 2-0 σε βάρος της Αμέρικα Κάλι. Ενδιάμεσα αυτών, 2-2 στη Μπογκοτά με τη Μιγιονάριος στο μεταξύ τους επαναληπτικό για τα ημιτελικά του κυπέλλου και αποκλεισμός, καθώς είχε γνωρίσει την ήττα με 0-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο Μεντεγίν. Ένας αποκλεισμός πάντως που ήρθε με οδυνηρό τρόπο, καθώς η Μεντεγίν όχι μόνο προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα από το τεσσαρακοστό τρίτο λεπτό. Παρ’ όλα αυτά, η Μιγιονάριος μείωσε αρχικά στο εξήντα και «τιμώρησε» στην συνέχεια λίγο πριν το φινάλε (85΄), την αδυναμία της να πετύχει ένα τρίτο γκολ. Τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες για τη Μεντεγίν, σε έξι ματς στο Κλαουσούρα στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, ματς θρίλερ, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, την Δευτέρα που μας πέρασε φιλοξενώντας την φορμαρισμένη Ριονέγκρο, με το μεταξύ τους 2-2 να φέρνει την Περέιρα, έστω και οριακά, στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επιπλέον, αήττητη η Περέιρα από τις αρχές Αυγούστου για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές, μετρώντας σε αυτό το διάστημα τρεις νίκες και επτά ισοπαλίες. Μία εντυπωσιακή σέντρα σουτ του Λέο Κάστρο, αυτή που έβαλε μπροστά στο σκορ την Περέιρα στο ματς με την Ριονέγκρο στο τέταρτο μόλις λεπτό, με άμεση πάντως την «απάντηση» της αντιπάλου της, με το 1-1 στο εννέα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια, με το ματς  να μετατρέπεται σε θρίλερ στο φινάλε, καθώς ο διαιτητής μετά την χρήση του VAR έδωσε δύο πέναλτι. Πρώτο εξ αυτών και 1-2 για την Ριονέγκρο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την χαρά  πάντως των φιλοξενούμενων να κρατάει λίγο, καθώς η Περέιρα ισοφάρισε με το δεύτερο στο ενενήντα οκτώ. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα για την Περέιρα, σε πέντε ματς στο Κλαουσούρα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Περέιρα το 2020, ενώ 1-1 το 2019 και 0-0 το 2020, στις τρεις μονομαχίες της την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» με τη Μεντεγίν.

Νίκη με διαφορά δύο τερμάτων και άνω ο στόχος της Μεντεγίν στο σημερινό ματς για να ρίξει την αντίπαλο της από την 8η θέση, ενώ το αβαντάζ της ισοπαλίας στην πλευρά της Περέιρα, ξεκινώντας από τα βαθμολογικά δεδομένα. Επιλογή μου πάντως ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα και την αποτελεσματικότητα της Μεντεγίν στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», εκτιμώντας επιπλέον, πως η Περέιρα έχει ξεπεράσει το ταβάνι της και θα χρειαστεί και σήμερα την τύχη που είχε στο 2-2 της Δευτέρας με την Ριονέγκρο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.100 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x