TENNIS

Laver Cup: Ρότζερ Φέντερερ / Ραφαέλ Ναδάλ – Tζακ Σοκ / Φράνσις Τιαφόε

Laver Cup: Ρότζερ Φέντερερ / Ραφαέλ Ναδάλ – Tζακ Σοκ / Φράνσις Τιαφόε
Spread the love

Το μεγαλύτερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο ξεκινάει σήμερα, στη «σκιά» του επιλόγου μιας μεγάλης καριέρας αυτής του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός θρύλος είχε γνωστοποιήσει πριν από μερικές ημέρες ότι αναμένεται να… κρεμάσει την ρακέτα του και αυτό θα γίνει στην «O2 Arena» του Λονδίνου.

Όμως ο Ρότζερ αναμένεται να ολοκληρώσει την καριέρα του στο πλευρό του Ραφαέλ Ναδάλ όχι ως αντίπαλο, αλλά ως συμπαίκτη στο διπλό.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες θα εκπροσωπήσουν την Team Europe απέναντι στο ζευγάρι των Αμερικανών Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφόε, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Team World.

Αυτό σημαίνει ότι από την μία πλευρά του κορτ θα συνυπάρξουν συνολικά 42 τίτλοι Γκραν Σλαμ (20 ο Φέντερερ και 22 ο Ναδάλ), τα οποία έχουν κερδηθεί από δύο παίκτες οι οποίοι εξέλιξαν το άθλημα και κατάφεραν να βάλουν την υπογραφή τους στο… βιβλίο της ιστορίας.

Φέντερερ και Ναδάλ ήταν αντίπαλοι σε 40 αναμετρήσεις (σ.σ. 24 νίκες μετράει ο Ισπανός έναντι 16 του Ελβετού), μερικές από αυτές θρυλικές.

Αυτό θα είναι το μοναδικό ματς που θα πάρει μέρος ο Φέντερερ, καθώς ακόμη κι αν νικήσουν δεν υπάρχει πρόκριση, αλλά βαθμολογία και υπολογισμός νικών και ηττών.

Πρόταση: Εύρος games 21-22

(Visited 92 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x