ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Νations League : Ελλάδα – Β. Ιρλανδία

Νations League : Ελλάδα – Β. Ιρλανδία
Spread the love

Αντίστροφα μετρούν στην Εθνική Ελλάδας για την 6η και τελευταία αγωνιστική του UEFA Nations League με την ομάδα του Πογιέτ να φιλοξενεί τη Β. Ιρλανδία . ΝΑ σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει πάρει την πρόκριση από τον Ιούνιο και προέρχεται από ήττα (την μοναδική ) στην Κέπτο με 1-0

Η UEFA έκανε γνωστό τον διαιτητή που θα διευθύνει το παιχνίδι της χώρας μας στο φινάλε της διοργάνωσης. Αυτό είναι ο Σλοβάκος Φίλιπ Γκλόβα ο οποίος θα σφυρίξει για πρώτη φορά για ελληνική είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο.

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου επιβλήθηκε με 1-0 της Β. Ιρλανδίας στην πρεμιέρα της στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Το γκολ του Μπακασέτα στο 39’ έκρινε την αναμέτρηση. Σημειώνεται ότι ο αγώνας αυτός ήταν το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της Εθνικής σε επίσημο παιχνίδι.

Με τη Βόρεια Ιρλανδία, ίσως επαναφέρει το 4-3-3. Είναι δεδομένη η επιστροφή του Μάνταλου στον άξονα ως 8άρι, εάν λείπει ο Μπακασέτας θα παίξει δεκάρι. Πάντως, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί .
Ο Γιακουμάκης φαίνεται πως είναι καλύτερα και περιμένει ο Πογιέτ να δει αν είναι εντάξει, για να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Υπάρχει ως σκέψη να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη η Β Ιρλανδία μετά την νίκη με ανατροπή κόντρα στο Κόσοβο ελπίζει στην παραμονή και θέλει βαθμό ή βαθμούς.
Να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τελευταίο αγώνα σε όμιλο και το 2003 με την Εθνική ομάδα να νικά με το πέναλτι του Τσιάρτα ( είχε επικρατήσει και στο Μπέλφαστ με 2 γκολ του Χαριστέα) και να προκρίνεται στα τελικά του Ευρωπαϊκού του 2004 όπου και κατέκτησε

Από πανηγυρικές έως και…καθόλου ευχάριστες στιγμές ανασύρουν οι μνήμες από τις αναμετρήσεις με τους δύο βέβαιους και τους δύο πιθανούς, Κύπρο ή Εσθονία, αντιπάλους της Εθνικής στο UEFA Nations League 2022. Κορυφαία όλων η νίκη επί της Β. Ιρλανδίας το 2003 στη Λεωφόρο που σφράγισε το εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2004.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές με την Εθνική ομάδα να έχει 5 νίκες και την Β.Ιρλανδία 3 νίκες

Πρόταση : γκολ – γκολ

(Visited 344 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x