ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπορτίβο Πάστο – Κορτουλουά

Κολομβία: Ντεπορτίβο Πάστο – Κορτουλουά
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον το ματς στο «Λιμπερτάδ» του Σαν Χουάν Ντε Πάστο, με την τοπική Ντεπορτίβο να ψάχνει το τρίποντο που όχι μόνο θα την εδραιώσει στην πρώτη οκτάδα, αλλά θα την φέρει ταυτόχρονα στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την στιγμή που η Κορτουλουά δίνει μάχη «επιβίωσης» στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού.

Δύο σπουδαίες νίκες, μάλιστα με ισάριθμες ανατροπές για τη Ντεπορτίβο Πάστο, η οποία έχει κάθε λόγο να αξιώνει πλέι οφ, μετά το 2-1 αρχικά φιλοξενώντας την  Τζούνιορ και το δραματικό 3-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στη Μπογκοτά σε βάρος της τοπικής Λα Εκιδάδ. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Τζούνιορ, με τη Ντεπορτίβο Πάστο να επιστρέφει όμως στο εξήντα τέσσερα, ενώ θρίλερ την προηγούμενη αγωνιστική στη Μπογκοτά, εκεί όπου πραγματοποίησε νέα ανατροπή, την φορά αυτή στις καθυστερήσεις με ένα εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Εσκαλάντε, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Πέντε νίκες και μία ήττα για τη Ντεπορτίβο Πάστο, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο «Λιμπερτάδ», ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Κιντέρο.

Στην αντίπερα όχθη, απόλυτα δίκαιο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Κάλι, με την Κορτουλουά να πανηγυρίζει το δεύτερο τρίποντο της στο Κλαουσούρα, σε ένα μάλιστα που διακόπηκε λίγο πριν το φινάλε, λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων. Μια νίκη πάντως, που πολύ δύσκολά θα αλλάξει τα βαθμολογικά δεδομένα, έχοντας μπει στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα, καθώς η Κορτουλουά που βρίσκεται στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, θα χρειαστεί ένα μικρό «θαύμα» για να αποφύγει το μοιραίο. Τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Κορτουλουά, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Ντεπορτίβο Πάστο, μία για την Κορτουλουά και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λιμπερτάδ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ιδιαίτερα αποτελεσματική στο «σπίτι» της η Ντεπορτίβο Πάστο, ενώ φιλότιμη μεν αλλά δεν προλαβαίνει κατά την προσωπική μου γνώμη η Κορτουλουά να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 953 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x