ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Πόντε Πρέτα – Κρουζέιρο

Βραζιλία Β΄: Πόντε Πρέτα – Κρουζέιρο
Spread the love

Επτά αγωνιστικές για το φινάλε στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας και μονόπλευρο θεωρητικά το ματς στο «Μοϊσές Λουκαρέλι» της Καμπίνας, καθώς η τοπική Πόντε Πρέτα παίζει τα ρέστα της για την άνοδο, την στιγμή που η πρωτοπόρος Κρουζέιρο έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο.

Απόλυτα δίκαιο 2-0 για την Πόντε Πρέτα την προηγούμενη αγωνιστική την Παρασκευή που μας πέρασε στην έδρα της Λοντρίνα, το οποίο κράτησε «ζωντανές» τις λιγοστές ελπίδες που διατηρεί η ομάδα της Καμπίνας για να «κλέψει» την άνοδο. Χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο από την φλύαρη Λοντρίνα στο μεταξύ τους ματς, με τον δρόμο να ανοίγει ουσιαστικά για την Πόντε Πρέτα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο. Με αρκετή υπομονή στην συνέχεια η Πόντε Πρέτα στο δεύτερο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο εξήντα, με πλασέ του Λούκα σε άδειο σχεδόν τέρμα, ενώ το 2-0 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην 7η θέση πλέον και το -5 από την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Βάσκο, θυμίζοντας πως την άνοδο θα πανηγυρίσουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα. Οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες για την Πόντε Πρέτα, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, τρία συνεχόμενα τρίποντα για την Κρουζέιρο, η οποία μετά το εντός 1-0 με την Οπεράριο, το 2-0 ακολούθως στο Μασεϊό σε βάρος της τοπικής Κλαμπ Ρεγκάτας και το επιβλητικό 3-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Βάσκο, εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο. Στο +23 άλλωστε η σπουδαία ομάδα του Μπέλο Οριζόντε από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Λοντρίνα, με μόνο κίνητρο πλέον για την Κρουζέιρο να εξασφαλίσει μαθηματικά και την πρωτιά, καθώς έχει 15 βαθμούς απόσταση από την Γκρέμιο που ακολουθεί από μακριά πάντως, στην 2η θέση. Έξι νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Κρουζέιρο, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα μακριά απο το Μπέλο Οριζόντε, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο επιθετικός Στένιο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Πόντε Πρέτα και τέσσερις για την Κρουζέιρο, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μοϊσές Λουκαρέλι» της Καμπίνας.

Δεδομένο πως η Πόντε Πρέτα θα πρέπει να ρισκάρει, καθώς ο ένας βαθμός δεν εξυπηρετεί τα σχέδια της, έχοντας απέναντι πάντως την Κρουζέιρο, η οποία αν και αδιάφορη θεωρητικά, φαίνεται πως δεν χαρίζεται σε κανένα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.052 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x