ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Παλμέιρας  

Βραζιλία: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Παλμέιρας  
Spread the love

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ματς στην Γκοϊανία, με τη «μικρή» Ατλέτικο Γκοϊανιένσε να ψάχνει την έκπληξη, στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό, την στιγμή που η πρωτοπόρος και επίδοξη πρωταθλήτρια Παλμέιρας, βρίσκεται στο +9 από τους διώκτες της και βαδίζει εκ του ασφαλούς για τον τίτλο.   

Δύο σπουδαία βαθμολογικά τρίποντα για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, τα οποία της έδωσαν μεγάλη ανάσα, παρά το γεγονός πως βρίσκεται, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στο -5 από την γραμμή της παραμονής. Επικράτηση με 2-1 αρχικά στο ντέρμπι παραμονής στο «Ρεσακάντα» της Φλοριανόπολις με την Αβαΐ, ενώ 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Φλουμινένσε, επιστρέφοντας από 0-2 στο ογδοηκοστό όγδοο λεπτό. Πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο μέσος Γκάμπριελ Μπαράλιας και ο επιθετικός Αΐρτον.

Στην άλλη πλευρά, πέντε συνεχόμενα τρίποντα για την Παλμέιρας, με την «βερντάο» να «αγκαλιάζει» τον τίτλο ουσιαστικά, με το +9 και το εύκολο 4-0 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Κοριτίμπα. Με νέο τρίποντο μάλιστα στο σημερινό ματς, θα βρεθεί στο +12 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ιντερνασιονάλ και θα «καθαρίσει», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον τίτλο, με επτά αγωνιστικές για το φινάλε. Είχαν προηγηθεί, του 4-0 με την Κοριτίμπα, το εντός 2-1 με την ουραγό Ζουβεντούδε, το 1-0 φιλοξενώντας την Σάντος, το 1-0 στο Μπέλο Οριζόντε με την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μινέιρο και το εκτός 3-1 με τη Μποταφόγκο. Εννέα νίκες και έξι ισοπαλίες για την Παλμέιρας, σε 15 ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Κολομβιανός μέσος Ατουέστα.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και τέσσερις για την Παλμέιρας, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία. Άξιο αναφοράς, πως η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε επικράτησε 2-1 το 2012 και ακολούθησαν οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες της Παλμέιρας.

Τεράστια η προσπάθεια που κάνει η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, αλλά απέναντι της σήμερα η αήττητη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα Παλμέιρας, η οποία σε ορισμένα ματς το τελευταίο διάστημα, κερδίζει, χωρίς υπερβολή, απλά από συνήθεια. Φαβορί βέβαια η Παλμέιρας, με το αποτέλεσμα του ματς να είναι καθαρά θέμα της δικής της διάθεσης. Ειδικό στοίχημα τερμάτων πάντως η επιλογή μου, εκτιμώντας πως οι γηπεδούχοι θα ρισκάρουν και θα δώσουν χώρους, κρατώντας όμως ταυτόχρονα και επιφυλακτική στάση, καθώς η Παλμέιρας έχει περιθώρια για όχι ένα αλλά και περισσότερα στραβοπατήματα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.207 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x