ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Champions League: Ντόρτμουντ – Σεβίλλη (7ος όμιλος)

Champions League: Ντόρτμουντ – Σεβίλλη (7ος όμιλος)
Spread the love

H Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Σεβίλλη στο Signal Iduna Park για την τέταρτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Champions League.

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «16»βρίσκεται η γερμανική ομάδα μετά το 4-1 στην Ισπανία την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει με νίκη απόψε. Ήταν πιο αποτελεσματική από τη Σεβίλλη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ. Το Σάββατο στο Κλάσικερ με την Μπάγερν ισοφάρισε από 0-2 σε 2-2 με γκολ στην… εκπνοή! Έμεινε ισόβαθμη με τους Βαυαρούς στην 3η θέση της βαθμολογίας και μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη Ουνιόν Βερολίνου. Στα αγωνιστικά, εκτός από τη σημερινή αναμέτρηση θα είναι οι μέσοι Ρόις και Νταχούντ όπως και ο επιθετικός Αλέ.

Από την άλλη πλευρά,στο Champions League η Σεβίλλη έχει μόλις έναν βαθμό και σε περίπτωση ήττας απόψε το μόνο που θα μπορεί να καταφέρει, είναι η 3η θέση για το Europa League. Το ματς με την Ντόρτμουντ την περασμένη αγωνιστική ήταν το τελευταίο για τον Λοπετέγκι με τον Χόρχε Σαμπαόλι να τον αντικαθιστά στον πάγκο. Έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα το Σάββατο, με την ομάδα του να μένει στο 1-1 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Θα απουσιάσουν ο αμυντικός Ρέκικ, ο μέσος Φερνάντο και ο φορ Κορόνα.

Προϊστορία: Τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν. Το 2010 στο Γιουρόπα Λιγκ η αναμέτρηση στην Ισπανία σταμάτησε στο 2-2, ενώ στη Γερμανία είχε προηγηθεί νίκη της Σεβίλλης με 0-1. Τη σεζόν 2020/21 βρέθηκαν στη νοκ άουτ φάση των 16 του Champions Legaueκαι οι Γερμανοί πήραν την πρόκριση. Η Ντόρτμουντ νίκησε στην Ισπανία 2-3 και στη ρεβάνς στο Ντόρτμουντ το ματς έληξε στο 2-2.

Πρόταση: 1 και over 1.5

(Visited 539 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x