ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Φερεντσβάρος – Ερυθρός Αστέρας  

Γιουρόπα Λιγκ: Φερεντσβάρος – Ερυθρός Αστέρας  
Spread the love

Η 4η αγωνιστική στον 8ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς στην «Γκρουπάμα Αρένα» της Βουδαπέστης, με την Φερεντσβάρος να ψάχνει όχι μόνο τη νίκη που θα την διατηρήσει στην 1η θέση, αλλά και μια άτυπη ρεβάνς για το προ μίας εβδομάδας βαρύ 1-4 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση των οκτώ ομίλων, θα προκριθούν στην φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θα παίξουν μπαράζ με αυτές της 3ης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα, ενώ αυτές της 3ης θέσης, σε αγώνες πλέι οφ με τις τρίτες των ομίλων του Κόνφερενς. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας, τα μεταξύ των ομάδων ματς και ακολούθως η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες. Τρίτο κριτήριο η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς και στην συνέχεια η συνολική διαφορά τερμάτων.

Στην 1η θέση του 8ου ομίλου η Φερεντσβάρος με έξι βαθμούς, παρά το βαρύ 1-4 της προηγούμενης εβδομάδας στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς υπερτερεί της ισόβαθμης Μονακό λόγω του 1-0 της 2ης αγωνιστικής στο μεταξύ τους ματς στο Πριγκιπάτο. Είχε προηγηθεί και το 3-2 της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ, ενώ στην κορυφή και εντός συνόρων, καθώς βρίσκεται στο +2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Κεσκεμέτι, έχοντας μάλιστα και δύο αγώνες λιγότερους.

Στην άλλη πλευρά, ξέσπασμα από τον Ερυθρό Αστέρα την περασμένη εβδομάδα και 4-1 σε βάρος της σημερινής του αντιπάλου, το οποίο του έδωσε το φιλί της ζωής, μετά το 0-1 της πρεμιέρας στο Βελιγράδι από τη Μονακό και το 1-2 της 2ης αγωνιστικής στην Τραπεζούντα από την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ. Εντός συνόρων, κάτι παρόμοιο στο πρωτάθλημα της Σερβίας με την σημερινή του αντίπαλο, καθώς βρίσκεται στην κορυφή και το +3 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μπάτσκα, έχοντας και δύο ματς λιγότερα.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στα ημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων το 1975, με την πρόκριση τότε στον τελικό για την Φερεντσβάρος. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 2-1 αρχικά για την Φερεντσβάρος στην πρώτη μονομαχία τους στην Βουδαπέστη, ενώ 2-2 ακολούθως στον επαναληπτικό στο Βελιγράδι. Για την ιστορία, η Φερεντσβάρος ηττήθηκε 0-3 στον τελικό από τη Ντιναμό Κιέβου.

Ο παράγοντας έδρα δεν είναι από μόνος του αρκετός για να δείξουμε εμπιστοσύνη στην Φερεντσβάρος, ειδικά όταν απέναντι υπάρχει η πάντα υπολογίσιμη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, η οποία βλέπει και αυτή από την πλευρά της το σημερινό ματς σαν «τελικό».

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.335 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x