ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Φλαμένγκο – Κορίνθιανς

Κύπελλο Βραζιλίας: Φλαμένγκο – Κορίνθιανς
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά» ο δεύτερος τελικός ανάμεσα στην Φλαμένγκο και την Κορίνθιανς, με τις δύο σπουδαίες αυτές ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στη «Νέο Κίμικα Αρένα».

Να σημειωθεί, πως στον διπλό τελικό του κυπέλλου της Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας σήμερα, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Καλύτερη και με σημαντικές ευκαιρίες η Φλαμένγκο στον πρώτο τελικό, έχοντας μάλιστα και ένα οριζόντιο δοκάρι, αδυνατώντας όμως να «νικήσει» τον γκολκίπερ της Κορίνθιανς, Κάσιο. Η Κορίνθιανς από την πλευρά, απείλησε σε δύο περιπτώσεις, μία σε κάθε ημίχρονο, όντας παθητική στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου τελικού, παίζοντας, παραδόξως για γηπεδούχο σε τέτοια αναμέτρηση, με αντεπιθέσεις.

Δύο νίκες για την Φλαμένγκο στους ισάριθμους ημιτελικούς με την Σάο Πάολο, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση με το 3-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί», ενώ 1-0 στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά». Ο πρώτος μάλιστα από τους δύο φετινούς τελικούς της Φλαμένγκο, η οποία στοχεύει σε ισάριθμους τίτλους, καθώς θα δοκιμαστεί και με την Ατλέτικο Παραναένσε σε αυτόν του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην άλλη πλευρά, πρόκριση σε βάρος της Φλουμινένσε στα ημιτελικά για την Κορίνθιανς, με 2-2 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μαρακανά» και επιβλητικό 3-0 ακολούθως για την «τιμάο» στον επαναληπτικό στη «Νέο Κίμικα Αρένα».

Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Φλαμένγκο, δύο για την Κορίνθιανς και τρεις ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μαρακανά», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στην καλύτερη κατάσταση της Φλαμένγκο, αλλά και την ανωτερότητα της στον πρώτο τελικό, παρά το γεγονός πως απέναντι υπάρχει η σπουδαία Κορίνθιανς.

Εκτίμηση:  1

(Visited 931 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x