ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Περού: Αγιακούτσο – Αλιάνσα Λίμα   

Περού: Αγιακούτσο – Αλιάνσα Λίμα   
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την Αγιακούτσο να ψάχνει το τρίποντο που θα διατηρήσει «ζωντανές» τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής, την στιγμή που η Αλιάνσα Λίμα θέλει τη νίκη με την οποία θα βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος Κλαουσούρα.

Να σημειωθεί, πως η νικήτρια του Απερτούρα, Μελγκάρ και αυτή του Κλαουσούρα, μαζί με τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν ψηλότερα στην συνολική βαθμολογία, θα διεκδικήσουν τον τίτλο στα πλέι οφ. Οι δύο πρώτες ομάδες επίσης της συνολικής βαθμολογίας, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές της 3ης και της 4ης θέσης θα βρεθούν στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η ως και την 8η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, η 17η μπαράζ παραμονής, ενώ η 17η της συνολικής βαθμολογίας, η Σαν Μαρτίν και η 18η η Κάρλος Στέιν, υποβιβάστηκαν.

Σπουδαίο 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Σπορτ Ουανκάγιο, με το οποίο η Αγιακούτσο εξασφάλισε και μαθηματικά την 17η θέση στην συνολική βαθμολογία, αποφεύγοντας φυσικά τον απευθείας υποβιβασμό. Για να καταφέρει πάντως να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής με την Ουνιόν Κομέρσιο της 2ης κατηγορίας, θα πρέπει να κερδίσει τόσο το σημερινό ματς, όσο και αυτό της τελευταίας αγωνιστικής στην έδρα της Καντολάο και να ηττηθεί η Σπορτ Μπόις σε αυτή της Ουανκάγιο. Στην άλλη πλευρά, τρία συνεχόμενα τρίποντα για την Αλιάνσα, μετά και το 2-0 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Μπινασιονάλ και με στόχο σήμερα το καρέ, που θα της δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να περάσει στην κορυφή, αλλά να κρατάει την τύχη στα χέρια της στο φινάλε με την αδιάφορη Ντεπορτίβα Τάρμα.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Αγιακούτσο, τέσσερις για την Αλιάνσα Λίμα και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Ίνκα).

Δεδομένο πως η Αγιακούτσο, θα θέλει να εξαντλήσει τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν για να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. Παρ’ όλα αυτά, με ισχυρό κίνητρο και η ανώτερη Αλιάνσα, με επιλογή μου στη μεταξύ τους μονομαχία το «διπλό».

Εκτίμηση:  2

 

(Visited 809 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x